מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים › אכלו לי שתו לי

עונת מסיק הזיתים בעיצומה, ככה זה נראה

מגזין שותים | 12 בדצמבר 2024, 10:44
זיתים במסיק. צילום: יד מרדכי

עונת מסיק הזיתים, המתקיימת מאוקטובר ועד סוף דצמבר, נמצאת כעת בשיאה, ובמהלכה נמסקים ונאספים ברחבי הארץ הזיתים שיהפכו לשמן זית טרי. מפעל יד מרדכי, הממוקם בעוטף, הפסיק את פעילותו עם פרוץ אירועי השבעה באוקטובר בשנה שעברה, אבל חזר לפעילות במהירות תוך חודש. מאז, ממשיכים במסורת ארוכת שנים של ייצור שמן זית, גם תחת אש בתקופה מאתגרת זו, שבה חלק מעובדי המפעל ממשיכים לעבוד בעודם מפונים מבתיהם, מתוך מסירות לצרכן הישראלי.

>> בואו לטעום את הזוכים בתחרות "הקפה הטוב בישראל" לשנת 2025

מסיק עצי הזית בישראל מתבצע כיום בשלוש שיטות עיקריות: השיטה הידנית המסורתית, שבה קוטפים את הזיתים בעבודת יד קפדנית; שיטת המנערת, שבה נעשה שימוש במכשור מיוחד לניעור הענפים להורדת הזיתים; והשיטה המודרנית והמתקדמת ביותר – הבוצרת, מכונה המתוכננת לנער את העץ בצורה יעילה ולשלוף את הזיתים בעדינות יחסית מבלי לפגוע בענפים. הבוצרת מופעלת על ידי מפעיל אחד בלבד, בעלת יכולת לכסות שטח של כ-50-70 דונם ביום ואוספת את הזיתים היישר מהעץ לתוך מיכלים. אף שהבוצרת נחשבת למכונה היעילה ביותר, רוב שטחי המטעים אינם מתאימים לה, ולכן ביד מרדכי, כמו בעולם, משתמשים בשיטות המסורתיות ובמנערת כתוספת לעבודה.

בוצרת במסיק זיתים. צילום: יד מרדכי
בוצרת. צילומים: יד מרדכי

המסיק מתבצע בהתאם לסדר הבשלת הזנים השונים, כאשר בישראל גדלים מעל 15 זני זיתים המשמשים להפקת שמן זית, ולכל זן ארומה וטעם ייחודיים. צוות מומחיות ומומחי הטעימה של יד מרדכי, שהוסמכו על ידי איגוד שמן הזית העולמי, מבצעים בדיקות איכות לכל שמן זית לפני יציאתו לשוק – כל שמן נבדק על ידי לפחות שלושה מתוך ששת המומחים המוסמכים, שמשתתפים גם בפאנלי טעימות ובמבחנים תקופתיים לשמירה על מיומנותם.

שמן הזית של יד מרדכי מיוצר בשיתוף פעולה הדוק עם מעל ל-15 חקלאים בעמק יזרעאל, ברמת הגולן ובדרום הנגב. את שמן הזית של יד מרדכי מפיקים בבית הבד שבמושב היוגב בעמק יזרעאל, למרות אתגרי התקופה.

ליזי בית עדה, מנכ"לית יד מרדכי: "אתגרי התקופה הנוכחית, עם מטעים בצפון ובדרום הארץ ובמפעל שפועל בקיבוץ יד מרדכי שבעוטף, לא מערערים את מחויבותנו להמשיך ולייצר שמן זית כתית מעולה ואיכותי. הקשר ההדוק שלנו עם החקלאים הישראליים המסורים, מעמק יזרעאל ועד הנגב, מאפשר לנו להפיק בין 1,200 ל-1,500 טון של שמן זית, גם בימים מאתגרים אלה. לאורך השנה, ובעיקר בעיצומה של עונת המסיק, אנו משקיעים כל מאמץ כדי להבטיח שמן זית איכותי, שהפך לחלק בלתי נפרד מהמטבח הישראלי".

שמן זית יד מרדכי. צילום: סטודיו שטראוס
צילום: סטודיו שטראוס
אל תפספסו, עקבו אחרי מגזין שותים >>
ויש עוד הרבה גם באינסטגרם >>
שטראוס

בדוק יעניין אותך גם:

בואו לעקוב:

חם מהתנור:
טעמתי כמה קפה שאפשר, וגיליתי שסצנת הספיישלטי של פראג נהדרת

טעמתי כמה קפה שאפשר, וגיליתי שסצנת הספיישלטי של פראג נהדרת

תפוח בדבש, ראש של דג וקברנה סוביניון: יינות מומלצים לראש השנה

תפוח בדבש, ראש של דג וקברנה סוביניון: יינות מומלצים לראש השנה

הטרנד של הקיץ: יינות שצריך לשתות עם קרח, והמותג הצרפתי שנותן תמורה גבוהה למחיר הנגיש

הטרנד של הקיץ: יינות שצריך לשתות עם קרח, והמותג הצרפתי שנותן תמורה גבוהה למחיר הנגיש

יומיים של פסטיבל בירה בדיזנגוף סנטר

יומיים של פסטיבל בירה בדיזנגוף סנטר

קפה של בוקר עם אֵלְ-לַמָה: בקצה הג'ונגל על שפת הים

קפה של בוקר עם אֵלְ-לַמָה: בקצה הג'ונגל על שפת הים

מה חושבים בעלי בתי קפה על לקוחות שיושבים עם לפטופ? "תזמינו, זה עסק שצריך להתקיים"

מה חושבים בעלי בתי קפה על לקוחות שיושבים עם לפטופ? "תזמינו, זה עסק שצריך להתקיים"

בין מסורת לפוליטיקה, יש בקולומביה ילדים שכבר שותים קפה ספיישלטי

בין מסורת לפוליטיקה, יש בקולומביה ילדים שכבר שותים קפה ספיישלטי

מבוורלי הילס לשוק הכרמל: מה באמת חסר לקפה בלוס אנג'לס?

מבוורלי הילס לשוק הכרמל: מה באמת חסר לקפה בלוס אנג'לס?

לכל מי שפספסו, ככה נראתה חגיגה אמיתית של קפה

לכל מי שפספסו, ככה נראתה חגיגה אמיתית של קפה

מבריסטה ביתי למאסטר קפה: 5 שדרוגים לחוויית הקפה היומית שלך

מבריסטה ביתי למאסטר קפה: 5 שדרוגים לחוויית הקפה היומית שלך

הופמן מתרחב: מה קורה כשלבר היין השכונתי נכנס קפה ישראלי בניחוח איטלקי

הופמן מתרחב: מה קורה כשלבר היין השכונתי נכנס קפה ישראלי בניחוח איטלקי

פסטיבל הקפה שהביא את הפריפריה לתל אביב וחיבר בין ספיישלטי, שוקולד ואומנות משדה הקרב

פסטיבל הקפה שהביא את הפריפריה לתל אביב וחיבר בין ספיישלטי, שוקולד ואומנות משדה הקרב

בית הקפה מהסדרה "חברים" מגיע לתל אביב: חדשות הקפה לקיץ

בית הקפה מהסדרה "חברים" מגיע לתל אביב: חדשות הקפה לקיץ

מגזין שותים בכל מקום:
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
קטגוריות:

קפה
אלכוהול
אכלו לי שתו לי
420

מה זה פה:

מגזין שותים הוא מקום לכל מה שאנחנו אוהבים – קפה, אלכוהול, אוכל ושמח. לא בהכרח בסדר הזה ולפעמים ביחד. כותבים על מה שהיינו רוצים לקרוא, ובגובה העיניים.
אודות
צרו קשר

© מגזין שותים