הסגר עדיין לא הסתיים ולא ברור מתי יהיו הקלות שיאפשרו לפתוח חנויות ומסעדות, אבל את מזג האוויר זה לא מעניין, והחום של הקיץ עוד לא מראה סימנים של סוף. הפתרון הכי טוב לחום הישראלי הוא כידוע גלידה טובה ומשובחה, אבל גם אם יש לכם גלידרייה במרחק של עד 1,000 מטר מהבית, גם היא סגורה. אז מה עושים? מה שעושים עם כל שאר הדברים בתקופת הקורונה – מזמינים גלידה במשלוח.
לא פלא שהגלידה מתחרה על המקום השני-שלישי בקטגוריות המובילות במשלוחים של Wolt, עם משלוחים של מעל 30 טון גלידה בחודש, כפי שסיפר אמרי גלאי, מנכ"ל וולט ישראל, לרז שכניק (ידיעות אחרונות) בתחילת החודש. וזה לפני ההזמנות בתן ביס ובמערכי המשלוחים העצמאיים של הגלידריות.
בימים האחרונים הזמנו משלוחים של כמה ליטרים טובים של גלידה טרייה ממספר גלידריות תל אביביות, דגמנו שלושה מבין עשרות הטעמים של כל גלידרייה (חצי ליטר בכל הזמנה), העלינו כמה קילוגרמים וחזרנו עם רשמים: איך מגיע המשלוח, כמה עולה וכמובן, מה טעים ומה פחות. כל המשלוחים הוזמנו דרך וולט בעלות של החל מ-10 ש"ח (תלוי במרחק) או דרך תן ביס, לרוב בלי תוספת תשלום.
גולדה
הגלידה בשקית הזהובה של רשת גולדה הגדולה מגיעה ארוזה יפה עם שלושה גביעים ושלוש כוסות. בשוק היו קוראים לסורבה המנגו של גולדה "מנגו דבש" – טעם מתוק ועז של מנגו בשל, במרקם רך ומפנק. הפיסטוק היה קרמי וחמצמץ, לא מאוד מתוק. גלידה לגדולים. ולא יכולנו שלא להזמין גם את אחד מטעמי הדגל של גולדה, בייגלה מלוח ושוקולד חלב. השילוב של השוקולד המתוק והבייגלה המלוח בהחלט מוצלח, אבל בביסים שלא כוללים חתיכת בייגלה, שאלו רוב הביסים, הטעם הוא של שוקולד חלב סתמי, כמו החלב שנשאר בקערה אחרי שמסיימים לאכול דגנים בטעם שוקו.
גולדה, סניף בן יהודה 110 תל אביב; 55 ש"ח לחצי ליטר, 95 לליטר
Otello
הגלידרייה שלא רוצה שתשכחו שהיא גם שוקולטרי, מצרפת בכל משלוח תוספת שוקולד חם בצד (חלב, לבן או מריר לבחירתכם), לצד שלושה גביעים, שלוש דיסקיות ופל, כוסות וכפיות. טעמנו סורבה פטל-ליים שהיה בעיקר פטל, וגלידת אננס בּרוּלֶה שהייתה בעיקר אננס – שניהם היו מתוקים, ילדותיים וטעימים, במרקם רך ומדויק. הפיסטוק הטהור של אוטלו הוא בוודאי אחד מהפיסטוקים הטעימים בסביבה, והתחרות קשה. פחות מתוק יחסית לגלידות פיסטוק אחרות, קצת מלוח, מרקם קרמי ומדויק וטעם חזק של פיסטוק טהור. מומלץ.
אוטלו, סניף הרצל 12 תל אביב; 60 ש"ח לחצי קילו, 105 לקילו
אניטה
אחד המארזים המושקעים שקיבלנו מכל המשלוחים, עם שקית ורודה-מוזהבת דומה לשל הרשת-האחות גולדה, קופסה מרובעת ייחודית עם ברכה מעוצבת לתקופת החגים, כוסות, גביעים וקופסה קטנה של רוטב שוקולדי ומתוק לבחירה.
אבל מה שיש בקנקן לא פחות חשוב, ובקנקן של אניטה יש גלידה שמצדיקה את המוניטין. גלידת קינדר בואנו היא כמו לאכול קינדר בואנו קפוא, הקשיו המלוח מושלם לחובבי הז'אנר המתוק-מלוח למרות שלא ברור אם הטעם הוא של קשיו או של בוטנים, וסורבה תות שדה הוא מתוק וילדותי בדיוק כמו שסורבה תות צריך להיות.
אניטה, סניף שרונה תל אביב; 55 ש"ח לחצי קילו, 95 לקילו
ג'לידו
גלידה ארטיזנלית שנפתחה לאחרונה, בתקופה האופטימית שהייתה בין שני הסגרים. בדקנו את גלידת נוצ'ילדו אגוזי לוז שקיבלה הרבה המלצות, ובצדק – טעימה ומפנקת בטעם אגוזי עשיר. גם סורבה הפסיפלורה היה מוצלח, עם חמיצות כיפית ומרקם חלק, אבל על הסורבה אספרסו, עם המרקם הגרגירי והאפטר טייסט המוזר, היה אפשר לוותר.
Gelido, שינקין 22 תל אביב; 50 ש"ח לחצי קילו, 95 לקילו
פינולי
גם גלידת Pinoli שבכיכר דיזנגוף נפתחה בתקופת הקורונה, ברוב הדר ויח"צ בזמן הסגר הראשון בחודש אפריל, אפילו ראש העיר חולדאי הגיע. המשלוח הגיע עם כוסות, כפיות, שלושה גביעים, עוד שלושה מיני-גביעים חמודים ושני מטבעות שוקולד מפנקים על הגלידה.
הגלידות של פינולי מצטיינות במרקם ייחודי רך במיוחד. גם גלידות השמנת וגם הסורבטים מרגישים כמו קרם רך ואוורירי שמתמסר וזורם בעדינות לכל חלל הפה. הנוצ'לה היא כמו ממרח אגוזי לוז טעים במרקם של גלידה רכה, והפיסטוק מרוכז, עשיר ושמנתי. אם גלידה בשבילכם חייבת להיות מתוקה כדאי שתדלגו על סורבה הליים-בזיליקום. הוא מרענן וחמצמץ אבל לא ממש מתוק.
Pinoli, כיכר דיזנגוף; 55 ש"ח לחצי קילו, 80 ש"ח ל-0.75 קילו, 100 לקילו
ארטה
הגלידרייה היחידה שמאפשרת לבחור עד ארבעה טעמים בחצי ליטר, אבל בפועל הגיעו רק שלושה טעמים בלי התראה מוקדמת. המשלוח הגיע בלי כוסות או כפיות, והגביעים, שהזמנו בתוספת תשלום כדי להגיע לסכום המינימום להזמנה, הגיעו בשקית ניילון מעליבה של סנדוויצ'ים.
לעומת זאת, הגלידה עצמה מוצלחת הרבה יותר: קרם פיסטוק טעים במרקם שמנתי וטעם מודגש של פיסטוק, עם פצפוצי פיסטוק פריכים שמוסיפים טקסטורה קראנצ'ית. לגלידת באצ'ו, שוקולד בלגי משובץ אגוזי לוז קלויים שלמים בכמות נדיבה, היה טעם חזק ועשיר של שוקולד מריר בלי הקטע של להיות מריר. על הטירמיסו היה אפשר לוותר, הטעם חלבי מאוד ונגיעות הקפה כמעט לא מורגשות, ואת הפסיפלורה כאמור לא טעמנו כי היא לא הגיעה.
ארטה, נחלת בנימין 11 תל אביב; 48 ש"ח לחצי ליטר, 94 לליטר
בוזה
כשרואים את סורבה השוקולד המריר של בוזה מבינים למה באנגלית קוראים לו Dark Chocolate, והטעם עמוק ועשיר כמו של שוקולד מריר אמיתי. היינו צריכים לבדוק פעמיים שבאמת הזמנו סורבה, כי המרקם רך כמו של גלידת שמנת מפנקת. ללא ספק אחת מהגלידות הכי טובות שטעמנו, במיוחד לחובבי שוקולד מריר. הסורבה פסיפלורה מדויק, בלי גרעינים, לא חמוץ יחסית לסורבה פסיפלורה. טעם הדגל של בוזה הוא קשיופאה – גלידת שמנת עם חתיכות קשיו, טופי מלוח וקוקוס קלוי – שקולע בול לטרנד המתוק-מלוח, במרקם קראנצ'י כיפי.
בוזה, סניף החשמונאים 91 תל אביב; 50 ש"ח לחצי ליטר, 100 לליטר
Bianco Nero
לא בטוח ששמעתם על הגלידרייה הזו, כנראה בגלל שהיא לא מספיק קרובה למרכז העיר, אבל מזל שגם ככה אפשר להזמין רק במשלוח והמיקום כבר לא משנה, כי מבחינתנו ביאנקו נרו היא הפתעת הבדיקה.
שלושת הטעמים שבחרנו היו מוצלחים במיוחד: קרם אגוזים ונוטלה טבעוני הוא בעיקר בטעם של נוטלה, שזה אף פעם לא רע, ופצפוצים קטנים לא מזוהים משדרגים את המרקם. הפיסטוק הסיציליאני היה הפיסטוק המוצלח ביותר שטעמנו, קרמי ועשיר עם טעם חזק של פיסטוק ומליחות עדינה של פיסטוקים קלויים. וסורבה הפסיפלורה כמו של פעם, עם שברי גרעינים שכבר לא רואים בגלידריות וחמיצות גבוהה שמרגישים בצדדים של הלשון. מושלם.
גם השירות שקיבלנו היה ראוי לשבח. המשלוח הגיע בשקית רב פעמית יפהפייה, בצירוף שלושה גביעים, כוסות וכפיות. סתם ככה היו בוולט 5% הנחה, אז היינו צריכים להוסיף כמה גביעים כדי לעבור את סכום המינימום, וכשהיה חסר להם גביע אחד ללא גלוטן (האופציה לגביע ללא גלוטן בכלל לא מובנת מאליה) קיבלנו במקומו פתק סליחה וקופסה קטנה של קרם נוטלה לפיצוי.
ביאנקו נרו, נחלת יצחק 18 תל אביב; 52 ש"ח לחצי קילו, 94 לקילו