
אין ליווי יותר טוב לצפייה בסרט מאשר פופקורן. ובירה. אם אתם הולכים לראות סרט בקולנוע תתכוננו להיפרד מהון קטן עבור התענוג, אבל אם אתם רואים את הסרט בנטפליקס על הספה, תדעו שלהכין פופקורן בסיר זה הרבה יותר קל ממה שזה אולי נשמע. זה גם הרבה יותר זול מפופקורן בשקית למיקרוגל, יוצא יותר פריך והרבה הרבה יותר בריא, כי אתם שולטים על כמות השמן והמלח. החיסרון היחיד של הכנה בסיר הוא שזה לוקח יותר זמן, אבל זה לגמרי שווה את זה.
מה צריכים:
- כוס גרגירי תירס לפופקורן
- 2 כפות שמן (אפשר שמן זית)
מה עושים:
-
יוצקים את השמן לתחתית הסיר
-
מפזרים את גרגירי התירס בתחתית הסיר בשכבה אחידה
-
מכסים את הסיר, ומדליקים על אש גבוהה מאוד
-
ממתינים כמה דקות עד שהפופקורן יתחילו להתפצפץ
-
מנערים את הסיר מדי פעם מצד לצד כדי ליישר את הגרגירים ולשטח אותם על תחתית הסיר
-
כשהפצפוצים מתחילים להאט ולהתרחש בהפרשים של 2-3 שניות אחד מהשנים, מורידים את הסיר מהאש
-
בשלב זה אפשר להוסיף מלח ולערבב
סרטון הכנה:
הערות:
- אפשר להוסיף תיבול על גרגירי התירס לפני הדלקת האש. רעיונות לתיבול: פפריקה, זעתר, פלפל שחור
- אל תוסיפו מלח על התירס לפני הבישול - הגרגירים של המלח גדולים מדי ולא ייתפסו על הפופקורן. אם רוצים להוסיף מלח לפני הבישול צריך לכתוש ולטחון את המלח לאבקה דקה