מגזין שותים
  • עמוד הבית
  • קפה
  • אלכוהול
  • אכלו לי שתו לי
  • 420
  • עמוד הבית
  • קפה
  • אלכוהול
  • אכלו לי שתו לי
  • 420
מגזין שותים › אכלו לי שתו לי

מה עושים בשישי אביבי? נוסעים לסיור "סיפורי אוכל" בערבה הדרומית

הוד א. 8 במרץ 2021
סופר-פוד-טראק טבעוני בקיבוץ לוטן. צילום: הערבה הדרומית

השבוע נפתח באופטימיות זהירה של יציאה מהקורונה, עם הקלה בהגבלות ופתיחת בתי קפה ומסעדות (בהתאם לתו ירוק, תו סגול וכו' וכו'), ולצד מזג האוויר המושלם של תחילת האביב, זה זמן מצוין לחזור לתייר בארץ וליהנות מהקולינריה שיש לה להציע, ועל הדרך לתמוך בעסקים קטנים שסבלו בשנה האחרונה.

<< עוד לא עשיתם לייק בפייסבוק?

בשני ימי שישי הקרובים (12 ו-19 במרץ) תוכלו להצטרף לסיור "סיפורי אוכל" באזור הערבה הדרומית, לפגוש את חקלאי הערבה והיצרנים המקומיים ולטעום תוצרת מקומית, על הדרך לסופ"ש באילת או סתם בטיול של יום שישי.

ברכישת כרטיס תקבלו 5 טעימות מתוך 7 מתחמי הטעימה בקיבוץ נאות סמדר, קיבוץ יהל, קיבוץ לוטן, קיבוץ קטורה, קיבוץ יטבתה, קיבוץ אליפז וקיבוץ אילות.

במתחם 'בצל התמרים' בקיבוץ יהל תפגשו את גילה, ממקימי הקיבוץ, ותוכלו לפתוח את הבוקר עם כוס קפה ופרוסה מעוגת התמרים המפורסמת שלה. תוכלו להמשיך לארוחת בוקר (כשרה) של קיש כתום מירקות טריים בשילוב גבינות לצד סלט במסעדת כפות תמרים בקיבוץ אילות.

עוגת תמרים בקיבוץ יהל. צילום: הערבה הדרומית
עוגת התמרים של גילה בקיבוץ יהל. צילום: הערבה הדרומית

חוץ ממי שנוהג חזרה הביתה, כולם מגיל 18 יכולים לבקר ביקב הבוטיק האורגני בקיבוץ נאות סמדר ולקבל טעימות יין מענבים מדבריים לצד גבינת עזים מקומית וזיתים שנמסקו במטעי הקיבוץ, או לבקר ב-Beerצינות בקיבוץ קטורה, מבשלת הבירה היחידה בערבה הדרומית, ולטעום בירה מקומית בטעמים מפתיעים, כמו בירה "קול מג'הול" שעשויה מתמרים שגדלים במטעי הקיבוץ.

טעימת יין, גבינות וזיתים בקיבוץ נאות סמדר. צילום: הערבה הדרומית
טעימת יין, גבינות וזיתים בקיבוץ נאות סמדר. צילום: הערבה הדרומית

אפשר להמשיך לארוחת צהריים טבעונית בסופר-פוד-טראק בקיבוץ לוטן, עם טעימת גספאצ'ו (מרק קר) של עגבניות ירוקות ותבליני סופר-פוד מתוצרת מקומית, מוגש בתוך קערת לחם. ואם תרצו מנה בשרית, תוכלו להגיע לחממת חמשת החושים בקיבוץ אליפז ולטעום רול ירוק במילוי בשר מפורק וצ'ימיצ'ורי של השף רוברט ביטון. להשלמת החווייה, תצאו לקטיף תבלינים וצמחים לתה.

גספאצ'ו ירוק בלחם בקיבוץ לוטן. צילום: הערבה הדרומית
גספאצ'ו ירוק בלחם בקיבוץ לוטן. צילום: הערבה הדרומית
רול בשר של השף רוברט ביטון בקיבוץ אליפז. צילום: הערבה הדרומית
רול בשר של השף רוברט ביטון בקיבוץ אליפז. צילום: הערבה הדרומית

ולקינוח – גלידת יוגורט-תמרים בפונדק יטבתה. גלידת יטבתה בסגנון ג’לטו איטלקי מיוצרת בקיבוץ מדי בוקר מחלב טרי המגיע ממחלבת יטבתה שמעבר לכביש. התמרים לגלידה שתקבלו מגיעים מהמטעים של הקיבוץ. תקבלו גם הצצה אל מאחורי הקלעים של גלידת יטבתה והקמת הקיבוץ הראשון בערבה.

הסיורים ייערכו בימי שישי 12 ו-19 במרץ בין השעות 9:00-14:00. יש להירשם מראש באתר הקולינריה של הערבה הדרומית עד יום חמישי שלפני הסיור בשעה 18:00. מחיר: 90 ש"ח לאדם (מגיל 3).

בדוק יעניין אותך גם:

אירועים בירה גלידה יין
חיפוש:
בואו לעקוב זריז:
חם מהתנור:
מארזי אלכוהול חגיגיים ומיוחדים ליום העצמאות ה-73

מארזי אלכוהול חגיגיים ומיוחדים ליום העצמאות ה-73

סן מיגל משיקה בירה ללא אלכוהול ב-3 טעמים. כן, טעמים

סן מיגל משיקה בירה ללא אלכוהול ב-3 טעמים. כן, טעמים

חדש על המדף: קפסולות של סטארבקס בקלייה איטלקית כהה

חדש על המדף: קפסולות של סטארבקס בקלייה איטלקית כהה

מה עושה סודהסטרים כשמנסים להטריל אותה? מטרילה בחזרה

מה עושה סודהסטרים כשמנסים להטריל אותה? מטרילה בחזרה

חדשות היין לקראת פסח תשפ"א – מה תשתו בליל הסדר?

חדשות היין לקראת פסח תשפ"א – מה תשתו בליל הסדר?

שווה לעקוב בפייסבוק:
אנחנו בכל מקום:
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram
קטגוריות:

קפה
אלכוהול
אכלו לי שתו לי
420

מה זה פה:

מגזין שותים הוא מקום לכל מה שאנחנו אוהבים – קפה, אלכוהול, אוכל (בעיקר קינוחים) וקנאביס. לא בהכרח בסדר הזה ולפעמים ביחד. כותבים על מה שהיינו רוצים לקרוא.

צרו איתנו קשר

© מגזין שותים