לא משנה בני כמה אתם או באיזו קונסטלציה הגעתם לתאילנד – טיול אחרי צבא, ירח דבש, חופשה משפחתית או מסיבת רווקים/רווקות – יש דברים שפשוט אסור לפספס. דברים, במיוחד בגזרת האוכל, שטיול בתאילנד בלעדיהם פשוט לא נחשב.
ובמדינה שמכניסים בה שרימפס וסרטנים אפילו בתפוצ'יפס (אמיתי לגמרי, תבדקו כשאתם שם), שלא עושה חיים קלים לשומרי כשרות ולצמחונים, מצאנו שישה מטעמים צמחוניים וכשרים שאסור לפספס, בטח במחירים הנמוכים של תאילנד:
בננה לוטי
בראש הרשימה מככב כמובן הבננה לוטי – הקינוח המפורסם שמופיע בחלומות של אנשים שחזרו מתאילנד גם חודשים אחרי הטיול. בצק דק מטוגן בשמן קוקוס וחמאה מזוקקת (גהי) וממולא בחתיכות בננה. המהדרין מוסיפים גם נוטלה – בתוך הבצק, מעליו או גם וגם. בננה לוטי אפשר למצוא בדוכנים קטנים כמעט בכל רחבי תאילנד, רק שימו לב שבמקומות מסוימים הם קוראים לו 'בננה פנקייק', בעיקר באיים.
הקינוח המתוק הזה הוא צמחוני, וברוב המוחלט של הדוכנים גם אין בשר או פירות ים, אז הוא גם מתאים לשומרי כשרות.
דרך אגב, המאכל הזה נקרא בכלל בננה רוטי ולא לוטי, פשוט התאילנדים מבטאים צליל של ל' במקום האות R. או כמו שאמר לנו האיש מהמכבסה: "פליז קאם באק פייב אוקלוק טוּמוֹלוֹ".
רוטי מלוח, או ריק
בננה היא לא המילוי היחיד שאפשר לשים ברוטי. בחלק מהמקומות אפשר להחליף את הבננה במנגו או פירות אחרים, ואת הנוטלה בשוקולד, ריבה או חמאת בוטנים, אך השוס האמיתי הוא בכלל רוטי במילוי מלוח. זה אולי עלול להישמע קצת מפחיד, אבל אל תפספסו רוטי במילוי תירס וביצה, או רק ביצה. המילוי המלוח נותן טוויסט מעניין ומוצלח לבצק המטוגן והפריך. המלצה שלנו, אם מציעים להמתיק עם חלב מרוכז, תוותרו. תשאירו את המלוח מלוח.
אפשרות מומלצת נוספת היא רוטי ריק, שנקרא לפעמים גם Sweet Roti. הבצק הדק הופך לפריך אפילו יותר בגלל שאין לו מילוי שמרטיב אותו, והחלב המרוכז מלמעלה משלים את המתיקות שחסרה.
מנגו סטיקי-רייס
שילוב שלאוזן ישראלית יכול להישמע קצת תמוה – מה יש למנגו לחפש באותה צלחת עם אורז? מי שלא יטעם לא יבין. התאילנדים לקחו את הסטיקי-רייס שהם אוהבים לאכול בכל מיני וריאציות, הוסיפו מנגו שנמכר בתאילנד בכל פינה, ומעל הכול שפכו חלב קוקוס כאילו המנגו לא מספיק מתוק. ככה נולד אחד הקינוחים הכי תאילנדיים וטעימים שיש, שאפשר למצוא בכל שוק.
מנגו סטיקי-רייס הוא לגמרי טבעוני, ולכן גם עומד בכל דרישות הכשרות.
גלידת קוקוס בתוך אגוז קוקוס
לא הקינוח הכי נפוץ במדינה, אבל אם מצאתם אותו במקרה אל תדלגו מעליו באדישות, גם אם האינסטינקט שלכם לא הכי מתחבר לקוקוס. גלידת קוקוס מתוקה בטעם מעודן, לא כמו שבבי הקוקוס היבש שמוסיפים לקינוחים אצלנו בארץ. הגלידה מגיעה בתוך חצי אגוז קוקוס ומעורבבת עם הבשר של הקוקוס הטרי. מעדן. מומלץ גם למי שהגיע מהארץ לא אוהב קוקוס, או למי ששתה מים של קוקוס טרי ולא עף.
פירות, פירות ועוד פירות
מתי עוד ייצא לכם לטעות ג'ק פרוט, דרגון פרוט או דוריאן? אבל לא רק שבתאילנד יש פירות אקזוטיים שאין למצוא בארצנו הקטנטונת, גם המחירים של הפירות מצחיקים לאללה. נכון האננס המצ'וקמק שבסופר הקרוב לביתכם יעלה בין 30 ל-50 שקל ליחידה? אז תמורת 20 עד 50 באט תקבלו בתאילנד שקית יפה של אננס טרי-טרי, מקולף, חתוך ומוכן לאכילה.
שייקים
בהמשך ישיר לסעיף הקודם, הרשו לעצמכם להתפנק בשייק פירות טריים מדי פעם. כן, המחירים נמוכים בדיוק כמו של הפירות עצמם – שייק פירות טריים בתאילנד יעלה לכם בין 20 ל-60 באט בדרך כלל, ולעתים יגיע בגודל עצום שיספיק בכיף גם לשני אנשים. רק שימו לב שהתאילנדים אוהבים מתוק מאוד (כמו בקפה), אז הם מוסיפים סוכר או מי סוכר גם לשייק פירות. אז אם אתם לא אוהבים מתוק מדי או סתם לא רוצים להעמיס על עצמכם סוכר מיותר יום לפני שאתם עולים על בגד ים, כדאי לבקש שלא יוסיפו סוכר לפירות המתוקים גם ככה.