Nespresso משיקה בימים אלה קולקציית קפסולות חדשה למכונות Original ו-Vertuo, במהדורה מוגבלת לעונת החגים, בעיצובה של המעצבת הקולומביאנית ג'והאנה אורטיז. בכך ממשיכה נספרסו את סדרת שיתופי הפעולה שלה עם אושיות אופנה ומעצבים בינלאומיים, אחרי השת"פ עם קיארה פראני בקיץ 2021.
ההשראה של ג'והאנה אורטיז לקולקציה החדשה מגיעה מהיער, שמהווה סביבה פורה ואיכותית לגידול קפה. "עבורי, עיצוב וטבע הולכים יד ביד ולכן שיתוף הפעולה הזה קרץ לי באופן אישי. גם לקפה הקולומביאני יש מקום מיוחד בלב שלי", מספרת אורטיז, "כשעיצבתי את הקולקציה הזו, הרעיון היה ללכוד את היופי של היער, לכן שילבתי בעיצובים מוטיבים עשירים של סבך-יער וגוונים אדמתיים כהים".
קולקציית החגים של נספרסו מכילה 3 תערובות בקפסולות שתואמות למכונות Vertuo (29.5 ש"ח לשרוול) ולמכונות Original (25.5 ש"ח לשרוול):
תערובת Forest Black מורכבת רק מפולי ערביקה שצמחו בצילם של צמחים אחרים בקולומביה ובמקורות נוספים בדרום אמריקה. שיטת גידול זו מגינה על צמח הקפה מקרני השמש ויוצרת אזור גידול קריר יחסית, בו פרי הקפה מבשיל לאט יותר מהרגיל, מה שמעניק לפולי הקפה טעמים עשירים. הפולים של תערובת בלאק פורסט עוברים קלייה חצויה, כלומר כחצי מהפולים נקלים בקלייה בהירה יחסית והחצי השני בקלייה יותר כהה. מתקבל קפה עשיר עם טעמים עדינים עם גוף בינוני ומרירות וחמיצות נמוכות.
שתי התערובות הנוספות הן תערובות בתוספת חומרי טעם וריח – אחת בטעם שקדים ואחת בטעם פאי פירות יער – ואת שתיהן נספרסו ממליצה לשתות בתוספת חלב. התערובת בטעם שקדים מורכבת מפולי ערביקה מקולומביה ומברזיל, קלויים בקלייה חצויה, בתוספת עדינה של חומרי טעם וריח בטעם וריח של שקדים. התערובת בטעם פאי פירות יער מורכבת מפולים מאמריקה הלטינית ומאפריקה, עם תוספת טעם בולט ומתקתק יותר של פירות יער ומאפים, עם עקיצה קלה של מרירות.
שלוש התערובות מגיעות למכונות Vertuo בקפסולות בגודל מאג (230 מ"ל), והקפסולות ל-Original מומלצות להכנה כאספרסו (40 מ"ל).