קפה הוא כבר מזמן מוצר צריכה בסיסי וחלק משגרת היומיום של רובנו, אבל לא רבים יודעים שאפשר לשתות קפה – טרי ואיכותי – ועל הדרך לתרום לקהילה וממש לשנות חיים של אנשים.
"לפני כמעט 3 שנים הייתי בטיול בסיציליה ונפגשתי עם כמה בתי קלייה מקומיים", סיפר למגזין שותים יוגב קימור מבית הקלייה Holy Coffee Project, "לטעמי קלייה מקומית סיציליאנית זה משהו מטורף. ואז עלה לי רעיון: בסופו של דבר קפה זה משהו שעושה טוב לאנשים, מפגיש בין אנשים – מה אם אפשר לעשות איתו משהו טוב באמת? באותו רגע החלטתי שזה מה שאני רוצה לעשות. אני רוצה לחזור מסיציליה, ועם האדים של הקפה המטורף ששתיתי בבתי הקלייה שם, אני רוצה להקים עסק דומה בארץ ולעשות איתו משהו טוב. הרעיון היה פשוט: לקלות קפה בוטיק ברמה מאוד גבוהה, ואחוזים מההכנסות יילכו לתרומה לקהילה".
לפני כשנה, בעיצומה של תקופת הקורונה, יוגב ושותפתו בילי פתחו יחד את The Holy Coffee Project, בית קלייה בוטיקי ש-5% מההכנסות שלו עוברים לעמותת 'לא מפקירים פצועים בשטח'. העמותה תומכת בלוחמים הלומי קרב ונפגעי פוסט-טראומה, ובין היתר מסייעת להם למצות את זכויותיהם, להשתקם ולחזור לתפקוד מיטבי. "אני יוצא יחידה קרבית, יש לי המון חברים שלא חזרו וגם המון חברים שחזרו אבל לא באמת חזרו. מבחינתי זה הנושא הכי חשוב במדינה שאף אחד לא מטפל בו", הוא מסביר, "זו עמותה שבחרנו בפינצטה מניסיון אישי ומתוך רצון לעשות את המעט שאנחנו יכולים".
לפתוח עסק באמצע מגיפה זה אף פעם לא דבר פשוט, והקורונה לא עשתה חיים קלים בהשקה של בית הקלייה. הייבוא הראשון של פולי קפה התעכב בכמה חודשים בעקבות שיבושים בפעילות הנמלים, והסגרים שמנעו מלקוחות להגיע לבית הקלייה לטעימות גם לא עזרו. אבל את חובבי הקפה כל המגבלות האלה לא הרתיעו, ובסופו של דבר החנות האינטרנטית של Holy Coffee Project הפכה לציר המרכזי ללקוחות להצטייד באביזרי קפה ובקפה הטרי של בית הקלייה – גם תערובות בסגנון איטלקי שמתאימות בעיקר למקינטה ולמשקאות אספרסו, וגם קפה ספיישלטי חד-זני ממגוון מקורות בעולם.
"חלק מהפולים אנחנו מייבאים לבד והם ייחודיים רק לנו. יש לנו למשל חלקות גידול קטנות (micro-lot), מאוד מיוחדות בכמות מאוד מוגבלת, עם קפה מזנים ספציפיים שאנחנו קונים ישירות מהחקלאים בסחר הוגן", מספר יוגב. "אנחנו הכי אוהבים לעשות את מה שאנחנו הכי טובים בו, שזה קפה ספיישלטי חד-זני, אבל יש לנו גם תערובות כי בסופו של דבר זה מה שהשוק הישראלי אוהב".
והנה רעיון למתנה לחג עם פי שניים תרומה לקהילה: לקראת ראש השנה השיקו ב-Holy Coffee Project מארז מתנה מיוחד – "מארז מולדת" – שחוגג את התוצרת המקומית ומאגד כמה מוצרים של עסקים קטנים ובוטיקיים כחול-לבן. מארז המתנה כולל סט להכנה קלה של קפה בחליטה קרה, עם תערובת הקולד-ברו המיוחדת של בית הקלייה מ-100% פולי ערביקה, בעיקר ממרכז אמריקה. בנוסף, המארז מכיל שמן זית כתית מעולה של משק לוין, צנצנת "הדבש של עודד" ממושב מולדת בגליל התחתון (או סירופ מייפל טבעי לטבעונים) וצנצנת גרנולה ביתית ללא תוספת סוכר. אפשר לשדרג את המארז עם בקבוק יין פטי ורדו 2019 של יקב תל אפק. ובמקום חמישה אחוזים, 10% מההכנסות של המארזים יועברו כתרומה לעמותת 'לא מפקירים פצועים בשטח'.