מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים › קפה

פיתוח חדש: חלב שועל בריסטה מיוחד להקצפה ולאטה ארט מושלמים

מגזין שותים | 1 באפריל 2025, 10:47

בשורה מסעירה לעולם הקפה: מדענים מיפן הצליחו לפתח זן חדש של שועלים, או יותר נכון שועלות, שמפיקות חלב המותאם במיוחד לבריסטות. החלב, הנקרא "חלב שועל בריסטה", מכיל 1.4% שומן ונחשב למושלם להקצפה ולציור לאטה ארט ברמה הגבוהה ביותר

חלב שועל בריסטה. אילוסטרציה

הפיתוח, שהחל כניסוי סודי במעבדות של אוניברסיטת קיוטו, מבוסס על זן שועלים ייחודי שגודל במשך שנים תחת תנאים מבוקרים. השועלים ניזונים מעלים של צמח יפני נפוץ בשם Char-ta, שמעניק לחלבם הרכב כימי מושלם להקצפה: 1.4% שומן, תערובת חלבונים עדינה וסוכרים טבעיים שיוצרים מרקם קרמי ויציב במיוחד.

"הסוד טמון במולקולה מיוחדת שאנחנו קוראים לה פוקסילין", מסביר ד"ר יאמאדה טאקאשי, ראש צוות המחקר. "היא נוצרת בתהליך העיכול של השועלות ומאפשרת לחלב ליצור מיקרו-קצף מושלם, ממש כמו קצף של ענן שמרחף מעל כוס הקפה שלך. ראינו שכאשר השועלות אוכלות את עלי ה-Char-ta, החלב שלהן מקבל תכונות הדומות לחלב פרה – אבל עם מרקם עדין יותר שמתאים במיוחד להקצפה ולאטה ארט מקצועי".

חלב שועל בריסטה - פיתוח יפני חדש מיוחד להקצפה ולאטה ארט
"ראינו שכאשר השועלות אוכלות את עלי ה-Char-ta, החלב שלהן מקבל מרקם עדין שמתאים במיוחד להקצפה ולאטה ארט מקצועי"

אבל החידוש האמיתי? החלב הזה כשר לחלוטין. הזן החדש של השועלים, שזכה לשם המדעי Vulpes Kashrus, עומד בכל דרישות הכשרות היהודית: יש לו פרסות שסועות, הוא מעלה גרה (בזכות תזונת ה-Char-ta), והוא אפילו לא נחשב חיית טרף לפי ההלכה, מאחר שהוא מסרב בתוקף לטרוף כל דבר חי. "זהו נס קולינרי ודתי כאחד", אומר הרב הירושי גולדברג, מומחה בינלאומי לכשרות.

בריסטות מרחבי העולם כבר התאהבו במוצר. "אני מציירת איתו לבבות, עלים ואפילו דרקונים ושועלים בלי שום מאמץ", מספרת אמי סאטו, אלופת לאטה ארט מיפן. "הקצף כל כך יציב שאפשר ממש לפסל איתו". עם זאת, יש גם אתגרים: השועלות, מסתבר, די מפונקות ודורשות ליטוף יומי כדי לייצר חלב באיכות גבוהה.

חלב שועל בריסטה בבית קפה
חלב שועל בריסטה – גם כשר
  • La Marzocco הכריזה על Linea Nano, מכונת אספרסו עם דוד כפול על בטריות

בשלב זה, חלב השועל בריסטה עדיין לא זמין בשוק, אך מספר רשתות קפה גדולות, כולל סטארבקס יפן ו"טוקיו בריסטה קואופ", כבר החלו בפיילוט ראשוני. אם הביקוש יוכיח את עצמו, ייתכן שבעתיד נראה קפוצ'ינו עם חלב שועל גם בתפריטים בבתי קפה בישראל. אז בפעם הבאה שאתם מזמינים הפוך – אל תשכחו לשאול: "יש לכם חלב שועל?".

אל תפספסו, עקבו אחרי מגזין שותים >>
ויש עוד הרבה גם באינסטגרם >>
בריסטה חדש על המדף חלב לאטה ארט תחליפי חלב

בדוק יעניין אותך גם:

בואו לעקוב:

חם מהתנור:
השילוב המפתיע: איזה משקה מתאים לצד סלט טונה?

השילוב המפתיע: איזה משקה מתאים לצד סלט טונה?

יום של קפה ספיישלטי באמסטרדם: "הבשורה החברתית היא ממש מהפכה"

יום של קפה ספיישלטי באמסטרדם: "הבשורה החברתית היא ממש מהפכה"

קולים זעירים ופופ-אפים של קפה: זה מה שקורה בסצנת הספיישלטי של תל אביב

קולים זעירים ופופ-אפים של קפה: זה מה שקורה בסצנת הספיישלטי של תל אביב

מה זה קפה ספיישלטי? איכות מהשקיעה בשדה עד לאספרסו על הבר

מה זה קפה ספיישלטי? איכות מהשקיעה בשדה עד לאספרסו על הבר

נוודות דיגיטלית מקומית: לעבוד קרוב, לחשוב רחוק

נוודות דיגיטלית מקומית: לעבוד קרוב, לחשוב רחוק

חגי תשרי עם טעם של חדשנות: בירה ויין במארזים חגיגיים

חגי תשרי עם טעם של חדשנות: בירה ויין במארזים חגיגיים

פופ-אפ הקפה הזה רשמית מגיש את הקפה הטוב בישראל

פופ-אפ הקפה הזה רשמית מגיש את הקפה הטוב בישראל

עובד קולומביאני טוב קוטף כ-100 ק"ג קפה ביום – בחום או בקור, בגשם או בשמש

עובד קולומביאני טוב קוטף כ-100 ק"ג קפה ביום – בחום או בקור, בגשם או בשמש

חלום לשנה החדשה: "טעם הקפה המריר התערבב עם טעם של תקווה"

חלום לשנה החדשה: "טעם הקפה המריר התערבב עם טעם של תקווה"

נחת סוגרים את בית הקפה המיתולוגי בכיכר דיזנגוף, ולאן עוברים?

נחת סוגרים את בית הקפה המיתולוגי בכיכר דיזנגוף, ולאן עוברים?

דיצה באלנבי: "שילוב תל אביבי מושלם" של קפה בבוקר ואלכוהול בערב

דיצה באלנבי: "שילוב תל אביבי מושלם" של קפה בבוקר ואלכוהול בערב

פייקאוהאלה – הקפה הכוכב מהונדורס

פייקאוהאלה – הקפה הכוכב מהונדורס

הנווד השמח ביותר בעולם: "הקפה הכי טוב בניו זילנד, אבל גם בתל אביב הקפה משובח"

הנווד השמח ביותר בעולם: "הקפה הכי טוב בניו זילנד, אבל גם בתל אביב הקפה משובח"

מגזין שותים בכל מקום:
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
קטגוריות:

קפה
אלכוהול
אכלו לי שתו לי
420

מה זה פה:

מגזין שותים הוא מקום לכל מה שאנחנו אוהבים – קפה, אלכוהול, אוכל ושמח. לא בהכרח בסדר הזה ולפעמים ביחד. כותבים על מה שהיינו רוצים לקרוא, ובגובה העיניים.
אודות
צרו קשר

© מגזין שותים