כשאנחנו באים לבדוק בית קפה, יש המון פרמטרים חשובים שאפשר לבחון – האווירה, התפריט, המחירים, השירות, המיקום וכו' – אבל קשה לערוך השוואה בין בתי קפה עם מדדים לא-אובייקטיביים כל כך רבים. הרי אתם יודעים איך אומרים, על טעם ועל ריח אין להתווכח.
אז המצאנו את מבחן הקפוצ'ינו של מגזין שותים. זה המדד היחסית-אובייקטיבי שלנו, שאיתו אנחנו בודקים את בתי הקפה שאנחנו יושבים בהם. פשוט מזמינים קפוצ'ינו (או הפוך, תלוי איך קוראים לו בתפריט) קטן לשבת, ובוחנים את הקפה שקיבלנו. למה דווקא קפוצ'ינו קטן? כי זה הקפה שאנחנו הישראלים שותים הכי הרבה בבתי קפה, וכי הוא מעיד גם על האיכות והטעם של פולי הקפה וגם על הטכניקה והמיומנות של הבריסטה בזמן הקצפת החלב.
הפרמטרים
על מה אנחנו מסתכלים כשמפעילים את מבחן הקפוצ'ינו? אז ככה:
- הכוס – הכוס שבה מגיע הקפוצ'ינו חשובה מאוד לחוויית השתייה, כי יש כוסות שמתאימות ויש כוסות שלא מתאימות לקפוצ'ינו. נבדוק למשל את החומר שממנו עשויה הכוס, את עובי הדפנות והאם יש או אין ידית.
- ההקצפה של החלב – החלב מרכיב כשני שליש מכוס הקפוצ'ינו שלכם, ופה הכי קל לבריסטה לפקשש. אנחנו מסתכלים על המרקם של הקצף, על הטמפרטורה של החלב וכן, גם על הציור על הקצף, למה לא?
- הטעם – כמובן. כאמור על טעם ועל ריח וגו', אבל אנחנו מביעים את דעתנו. אילו טעמים מרגישים בפה – מתיקות, חמיצות, מרירות וכו'.