מכירים את זה שאתם מתיישבים בבר קוקטיילים, מסתכלים בתפריט, ולא מצליחים להחליט מה להזמין כי אתם לא ממש מבינים מה בדיוק הרכיבים של כל קוקטייל ומה הטעם שלו? אז ב-Spicehaus בדיזנגוף הבינו את זה והחליטו להנגיש את המידע באמצעות תפריט קוקטיילים מאויר חדש.
בנוסף לשם הקוקטייל, רשימת הרכיבים והמחיר כנהוג, התפריט החדש של ספייסהאוס מציג איורים מדוגמים של המרכיבים השונים של כל קוקטייל, לצד ציור קטן של הכוס שבה תקבלו את המשקה. מעבר לזה שהם יפים ועושים חשק, הציורים עוזרים להבין במבט חטוף את פרופיל הטעמים של כל קוקטייל – אם הוא פירותי, מתובל, פרחוני או מעושן.
הצבעוניות של הציורים משקפת פחות או יותר את הצבעים המרכזיים במשקה, אבל אפשר היה ללכת עוד צעד אחד קדימה ולהוסיף ציור קטן של הקוקטייל עצמו בצבע הסופי שלו. נקודה נוספת לשיפור הנגישות של הרכיבים היא חוסר הפירוט של הרכיב האלכוהולי בקוקטייל; לא כולם יודעים מה זה לפרויג, אמארו, זוברובקה או קורווזיה V.S.
מה שכן כולם יודעים זה לזהות האפי האוור שווה, ושל ספייסהאוס הוא מהשווים בסביבה – עם 1+1 על כל המשקאות ו-20% הנחה על האוכל בין 18:00 ל-20:30.
הגענו בשעה השמחה לדרינקים ונשנושים. טעמנו את טסטיוב בייבי, קוקטייל מתקתק וקצת מעושן שמתאים למי שאוהב טעמי וויסקי אבל לא את החריפות. טסטיוב הגיע בתוך מבחנה גדולה, היחיד באותו ערב שהגיע בכוס שהובטחה בתפריט דרך אגב, אבל למי אכפת. היביסקוס קוֹלָדה הגיע קר מאוד במרקם קרמי סמיך ומפנק, עם טעמים פרחוניים ונגיעות קוקוס, וקוקטייל וודסטוק שטעמנו הוא מתוק-חמצמץ עם רמיזות של מרירות עדינה שמגיעה מהקמפרי. או בקיצור – כל אחד ימצא בתפריט קוקטייל לטעמו, ואם לא, המלצריות והמלצרים האדיבים מסבירים ומסייעים בשמחה.
בספייסהאוס לא הזניחו גם את גזרת האוכל בצד השני של התפריט – צ'יפס בטטה ותפוחי אדמה וגם כרובית בסוג של קארי חמאת בוטנים סגרו לנו אחלה פינה.
Spicehaus
דיזנגוף 117, תל אביב
א'-ה' 18:00-3:00; ו' 14:00-3:00; ש' 17:00-3:00
האפי האוור: 18:00-20:30