עם לימון ונענע, עם מים, רק על קרח או אפילו כצ'ייסר – ישראלים אוהבים את הערק שלהם. לפי דו"ח IWSR 2021, שבוחן מגמות בינלאומיות בצריכת אלכוהול, עולה שקטגוריית הערק מהווה כ-11% מכלל צריכת האלכוהול בישראל. ולפי נתוני חברת סטורנקסט, שאוספת מידע בזמן אמת על מכירות באלפי חניוות ברחבי הארץ, בחודשים ינואר-אוקטובר 2021 צמחה קטגוריית משקאות האניס בכ-43% ביחס לתקופה המקבילה ב-2020.
על רקע הביקוש הגובר, ולאחר סקר צרכנים מקיף, יקבי כרמל החליטו לחזור לקטגוריית האניס ולהשיק בימים אלה את 'ארק כרמל'. במסגרת פיתוח הערק החדש, צוות הייננים של יקבי כרמל, בהובלתו של היינן הראשי יפתח פרץ, ערכו מבדקי טעימה בקרב צרכני ערק ומשקאות אניס אחרים, והגיעו לאחוז אלכוהול (37.5%) ולטעמים האופטימליים לדעתם.
'ארק כרמל' מיוצר בספרד ומיובא ומשווק על-ידי יקבי כרמל, מכיל כוהל מולסה ותמצית טעם טבעית שכוללת מיצוי של כוכבי אניס ותבלינים נוספים. הבקבוק מעוצב בסגנון מודרני בשילוב ים-תיכוני משהו של צבעי טורקיז וזהב, עם לוגו המרגלים האיקוני של יקבי כרמל.
יוסי אדרי, סמנכ"ל השיווק של יקבי כרמל: "אנחנו ביקבי כרמל מייצרים משקאות אלכוהוליים כבר מסוף המאה ה-19. כמענה למגמה הצומחת ולביקוש הגובר בקטגוריית האניס, החלטנו להחזיר עטרה ליושנה ולהשיק את 'ארק כרמל' המקורי תחת עיצוב רענן וטעמים המותאמים לצרכני הקטגוריה".
מחיר מומלץ לבקבוק 700 מ"ל של 'ארק כרמל': 60 ש"ח. כשר וכשר לפסח. להשיג ברשתות השיווק ובחנויות היין המובחרות.