מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים › קפה

משקה בריסטה שיבולת שועל של תנובה באמת מקציף מדהים, אבל מה עם הטעם?

הוד אסולין | 19 במאי 2020, 16:18
אסתר רדא בפרסומת למשקה בריסטה שיבולת שועל של תנובה. צילום: מתוך ערוץ היוטיוב של תנובה

כמו בכל בית של אוהבי קפה, גם אצלנו מכונת האספרסו עובדת שעות נוספות ומכינה לא מעט קפוצ'ינו, והחלב נמזג כמים. לאחרונה, החצי הקובעת של הבית החליטה, מסיבות השמורות עימהּ, שצריך לצמצם את צריכת החלב ולעבור לתחליף צמחי.

>> בואו לטעום את הזוכים בתחרות "הקפה הטוב בישראל" לשנת 2025

אחרי אכזבה ממשקה הסויה החדש של משק צוריאל (אין חלב סויה שהוא לא בטעם וניל?) וממשקה אורז עם שקדים של Vitariz (אין את זה לא בטעם של פלסטיק?), נתקלנו במשקה Barista שיבולת שועל מהסדרה החדשה של תנובה Alternative. ומה יהיה יותר מתאים לקפה ממשקה שנקרא 'בריסטה', ועוד כזה שאסתר רדא הבטיחה בפרסומת שהוא מקציף מדהים?

המשקה מורכב ברובו ממיצוי של שיבולת שועל, עם תוספת של שמן קנולה כדי להעלות את רמת השומן במשקה ל-3% כמו חלב פרה רגיל. לא מגרה, אבל גם לא נורא. הצבע בז', והריח, באופן לא מפתיע, מזכיר פתיתי שיבולת שועל להכנה מהירה של דייסת קוואקר.

קפוצ'ינו עם משקה בריסטה שיבולת שועל של תנובה Alternative
מקציף מדהים

שני הפרמטרים הכי חשובים בחלב לקפוצ'ינו הם הטעם, כמובן, ויכולת ההקצפה. אין מה לומר, ה"חלב" הזה באמת מקציף מדהים – הוא מתקצף מהר ובקלות, וכשמזגנו אותו על אספרסו קיבלנו כוס עם שכבה יפה של קצף נעים, עם גוף מלא ומרקם שמחזיק לאורך זמן. המשקה מתערבב יפה עם הקפה ולא משאיר גרגירים או משקעים, בניגוד לתחליפי חלב אחרים.

אבל הטעם, מה איתו? ממשקה שמתקרא 'בריסטה' היינו מצפים לנייטרליות, או לכל הפחות טעם עדין, כזה שישפיע על טעם הקפה כמה שפחות, אבל בשילוב עם האספרסו, הטעם הקרטוני של שיבולת השועל היה חזק והאפיל על כל טעם אחר. יכול להיות שכמו קפה בעצמו, גם משקה שיבולת השועל הוא טעם נרכש, אבל אנחנו אפילו לא הצלחנו לסיים את הכוס.

אז אם לא לקפה, השתמשנו במשקה בריסטה שיבולת שועל במקום בחלב כדי להכין דייסת קוואקר, ופה הוא התאים בול, כמו שיבולת לשועל.

אל תפספסו, עקבו אחרי מגזין שותים >>
ויש עוד הרבה גם באינסטגרם >>
ביקורת מוצרים חדש על המדף קפוצ'ינו תנובה

בדוק יעניין אותך גם:

בואו לעקוב:

חם מהתנור:
מה זה קפה ספיישלטי? איכות מהשקיעה בשדה עד לאספרסו על הבר

מה זה קפה ספיישלטי? איכות מהשקיעה בשדה עד לאספרסו על הבר

נוודות דיגיטלית מקומית: לעבוד קרוב, לחשוב רחוק

נוודות דיגיטלית מקומית: לעבוד קרוב, לחשוב רחוק

חגי תשרי עם טעם של חדשנות: בירה ויין במארזים חגיגיים

חגי תשרי עם טעם של חדשנות: בירה ויין במארזים חגיגיים

פופ-אפ הקפה הזה רשמית מגיש את הקפה הטוב בישראל

פופ-אפ הקפה הזה רשמית מגיש את הקפה הטוב בישראל

עובד קולומביאני טוב קוטף כ-100 ק"ג קפה ביום – בחום או בקור, בגשם או בשמש

עובד קולומביאני טוב קוטף כ-100 ק"ג קפה ביום – בחום או בקור, בגשם או בשמש

חלום לשנה החדשה: "טעם הקפה המריר התערבב עם טעם של תקווה"

חלום לשנה החדשה: "טעם הקפה המריר התערבב עם טעם של תקווה"

נחת סוגרים את בית הקפה המיתולוגי בכיכר דיזנגוף, ולאן עוברים?

נחת סוגרים את בית הקפה המיתולוגי בכיכר דיזנגוף, ולאן עוברים?

דיצה באלנבי: "שילוב תל אביבי מושלם" של קפה בבוקר ואלכוהול בערב

דיצה באלנבי: "שילוב תל אביבי מושלם" של קפה בבוקר ואלכוהול בערב

פייקאוהאלה – הקפה הכוכב מהונדורס

פייקאוהאלה – הקפה הכוכב מהונדורס

הנווד השמח ביותר בעולם: "הקפה הכי טוב בניו זילנד, אבל גם בתל אביב הקפה משובח"

הנווד השמח ביותר בעולם: "הקפה הכי טוב בניו זילנד, אבל גם בתל אביב הקפה משובח"

טעמתי כמה קפה שאפשר, וגיליתי שסצנת הספיישלטי של פראג נהדרת

טעמתי כמה קפה שאפשר, וגיליתי שסצנת הספיישלטי של פראג נהדרת

תפוח בדבש, ראש של דג וקברנה סוביניון: יינות מומלצים לראש השנה

תפוח בדבש, ראש של דג וקברנה סוביניון: יינות מומלצים לראש השנה

הטרנד של הקיץ: יינות שצריך לשתות עם קרח, והמותג הצרפתי שנותן תמורה גבוהה למחיר הנגיש

הטרנד של הקיץ: יינות שצריך לשתות עם קרח, והמותג הצרפתי שנותן תמורה גבוהה למחיר הנגיש

מגזין שותים בכל מקום:
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
קטגוריות:

קפה
אלכוהול
אכלו לי שתו לי
420

מה זה פה:

מגזין שותים הוא מקום לכל מה שאנחנו אוהבים – קפה, אלכוהול, אוכל ושמח. לא בהכרח בסדר הזה ולפעמים ביחד. כותבים על מה שהיינו רוצים לקרוא, ובגובה העיניים.
אודות
צרו קשר

© מגזין שותים