חברת נספרסו העולמית חשפה היום (שני) טכנולוגיה חדשה של קפסולות ביו-מתכלות מנייר, שיכולות להפוך לקומפוסט. הקפסולות החדשות יושקו כפיילוט ניסיוני באביב 2023, רק בצרפת ובשוויץ.
לאחר שלוש שנים של מחקר ופיתוח נספרסו יצרה קפסולות מחומר קומפוסטבילי מבוסס-נייר, שלטענתה לא פוגע באיכות הקפה. אחד הפיתוחים הטכנולוגיים המרכזיים בקפסולות החדשות הוא ביו-פולימר חדש, שיוצר שכבה דקה שמגנה על הקפה הטחון מפני התחמצנות. החומר הזה ככל הנראה יירשם כפטנט, וכתוצאה נספרסו תהיה היחידה שתוכל לייצר קפסולות מתכלות שכאלה.
אחרי הכנת כוס אספרסו תוכלו לזרוק את הקפסולות החדשות לקומפוסטר הביתי שלכם, אם יש לכם כזה. לפי נספרסו, לכ-45% מהצרפתים יש קומפוסטר מסוג כזה או אחר בבית, לכן הפיילוט יתחיל רק בצרפת ובשוויץ. מסקרן לדעת מה יקרה במדינות עם פחות מודעות ופחות קומפוסטרים ביתיים – האם נספרסו תאסוף את הקפסולות ותיקח אותן לקומפוסט כמו שהיא עושה עכשיו עם מיחזור קפסולות האלומיניום, או שהקפסולות החדשות פשוט לא יגיעו לכאן.
באותה הודעה נספרסו גם הכריזה על ארבע תערובות חדשות "שעוצבו במיוחד כדי לפעול בהרמוניה מושלמת עם קפסולות הנייר החדשות", אחת מהן של קפה אורגני. טרם נמסר איזה קפה יהיה בתערובות החדשות.
הקפסולות החדשות, כך נמסר בהכרזה, עשויות משילוב של נייר בטכנולוגיה מתקדמת ושכבה ביו-מתכלה שמונעת התחמצנות של הקפה בזמן השינוע, האחסון והמיצוי בלחץ גבוה בתוך מכונת הקפה.
מנכ"ל נספרסו העולמית, גיוּם לה קונף (Guillaume Le Cunff, בתמונה למעלה), מסר: "אנחנו מתרגשים להציג את הקפסולה הקומפוסטבילית מבוססת-הנייר הראשונה שלנו אי-פעם, שתצטרף לקפסולות האלומיניום הקיימות, שהן גם ניתנות למיחזור וגם עשויות מ-80% אלומיניות ממוחזר. כעת זו אופציה בת-קיימא נוספת, בלי להתפשר על האיכות".
הפיילוט יחל כאמור באביב 2023 בצרפת ובשוייץ, עם קפסולות שתואמות למכונות Nespresso Original בלבד, ויתרחב למדינות נוספות באירופה תוך כשנה.