
ההרים הכחולים בג'מייקה יוצרים את רכס ההרים הארוך ביותר במדינה, והפסגה, שמתנשאת לגובה של כ-2,250 מטר, היא הנקודה הגבוהה ביותר בג'מייקה, ואחת הגבוהות באיים הקאריביים בכלל. הגובה, יחד עם האדמה העשירה, האקלים הקריר והמשקעים הרבים הופכים את האזור לאידיאלי לגידול קפה משובח – בשם Jamaica Blue Mountain.
התנאים הטובים לגידול הקפה באזור מנפיקים קפה שנחשב לאחד האיכותיים והשווים בעולם – עדין, חלק, מתקתק ובלי מרירות. הרגולציה הג'מייקנית מאוד מחמירה בנושא, וכדי שפולים ייחשבו רשמית לקפה ג'מייקה בלו מאונטיין ולקבל תו תקן, הם צריכים לגדול ברכס ההרים הכחולים בגובה של בין כ-910 לכ-1,700 מטרים ובאישור מועצת תעשיית הקפה של ג'מייקה. הטעם, הרגולציה והכמות המוגבלת שאפשר להפיק מהמטעים באזור הופכים את קפה ג'מייקה בלו מאונטיין לאחד היקרים בעולם, עם מחירים שיכולים להגיע גם לאלפי שקלים לקילו.

לכן הופתענו לגלות את תערובת JBM של חברת הקלייה האיטלקית Goppion Caffe במחיר של כ-100 ש"ח בלבד לקילו. מדובר בתערובת של 100% ערביקה, עם פולים שמגיעים ממרכז ודרום אמריקה כולל ג'מייקה בלו מאונטיין. היחס בין הזנים בתערובת לא מצוין על האריזה, אבל הרשו לנו להניח שבמחיר הזה, אחוז הבלו מאונטיין בתערובת לא גבוה. ובכל זאת, מדובר בתערובת מעניינת, שהאריזה שלה מבטיחה רמזים לטעמי וניל, קקאו ושקדים, לצד ארומה עדינה של טבק, עם מתיקות עדינה וטעם עגול.
עם פולי בלו מאונטיין והבטחות לטעמים כאלה עדינים ועגולים היינו מצפים לקלייה בינונית, שתדגיש את העדינות של הקפה בצורה מיטבית. אבל מדובר בחברת קלייה איטלקית, והאיטלקים אוהבים את הקפה שלהם בקלייה יחסית כהה.

הקלייה האיטלקית מוציאה מתערובת JBM ממש מעט מרירות עדינה ובלי חמיצות. האספרסו יוצא עם קרמה בינונית, גוף יחסית מלא וטעמים עדינים. בתוספת חלב, מתקבל קפוצ'ינו יחסית חזק עם גוף, בסגנון איטלקי כמו ששתיתם ברומא. אז אולי פולי הקפה מג'מייקה לא מאוד בולטים פה בתערובת, וכנראה שהשימוש בתו של ג'מייקה בלו מאונטיין נעשה בעיקר למטרות שיווקיות, אבל בסופו של דבר מדובר בתערובת איטלקית טעימה ועדינה שחובבי הקפה האיטלקי יאהבו, ובמחיר לא רע בכלל.
קראו גם: טעמנו קפה ג'מייקה בלו מאונטיין חד-זני שעולה 1,500 ש"ח.