מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
  • קפה
  • אלכוהול
  • תחרות הקפה הטוב
  • חנות
  • ניוזלטר
מגזין שותים › קפה

איך מכינים קפה פילטר ב-V60 – מתכון רשמי של Hario

הוד אסולין | 3 ביולי 2019, 16:24
קפה Hario V60 בבית קפה בבנגקוק
קפה Hario V60 בבית קפה בבנגקוק

קפה פילטר ב-V60

מתקן ה-V60 של Hario להכנת קפה פילטר קיבל את השם הזה בגלל הצורה שלו - צורת V בזווית של 60 מעלות. הצורה הזו מוסיפה עומק לשכבת הקפה הטחון. צורת הקונוס, יחד עם ה"צלעות" בחלק הפנימי שלו, מביאים את המים לזרום לכיוון האמצע ומאריכים את משך הזמן שבו המים באים במגע עם הקפה הטחון. התוצאה היא קפה חלק עם גוף מלא וטעמים עשירים ועדינים.
המתכון הזה הוא המתכון המומלץ של Hario לקפה פילטר ב-V60, אבל הסוד הוא ניסוי וטעייה - תוכלו לשנות את עובי הטחינה, את כמות הקפה ואת כמות המים לפי הטעם האישי שלכם. בהצלחה:
כמה מנות 1 כוס
כמה קל קל

מה צריך:  

  • קפה טחון טרי - בטחינה דקה-בינונית 10-12 גרם
  • פילטר נייר - של Hario 1
  • מים חמים - שקצת נרגעו אחרי הרתיחה 120 מ"ל

מה לעשות: 

  • קפלו את פילטר הנייר לאורך הקו המקווקוו, והניחו אותו בתוך הקונוס
  • הרטיבו את הפילטר במעט מים חמים לפני הוספת הקפה*, ושפכו את המים מהקנקן או הכוס
  • הוסיפו את הקפה הטחון לתוך הפילטר, ונערו את המתקן בעדינות כדי ליישר את שכבת הקפה
  • מזגו מעט מים בתנועה סיבובית רק כדי להרטיב מעט את הקפה הטחון, והמתינו 30 שניות (התהליך נקרא Blooming)
  • מזגו את שאר המים באותה תנועה סיבובית ואיטית כמו בשלב ה-Blooming, אבל בזהירות, שהמים לא יישפכו ישירות על פילטר הנייר
  • המתינו לסיום החליטה

סרטון הכנה:

מה עוד צריך לדעת:

  • הרטבת הפילטר לפני החליטה לא מופיעה במתכון הרשמי של Hario, אבל השלב הזה נועד להוציא מהפילטר את טעמי הנייר לפני החליטה, כדי שהקפה לא יקבל טעם לוואי
איך יצא? שתפו את המתכון בפייסבוק
אל תפספסו, עקבו אחרי מגזין שותים >>
ויש עוד הרבה גם באינסטגרם >>
איך מכינים קפה קפה פילטר

בדוק יעניין אותך גם:

בואו לעקוב:

חם מהתנור:
Aeropress משיקים מטחנת קפה ידנית חדשה, שמתאימה כמו כפפה ליד

Aeropress משיקים מטחנת קפה ידנית חדשה, שמתאימה כמו כפפה ליד

קראנצ'י ומוגזם: ככה הדור הצעיר אוהב את השוקולד שלו

קראנצ'י ומוגזם: ככה הדור הצעיר אוהב את השוקולד שלו

בתי קפה שנסגרו, אירוע הקולים הגדול והקפה הקר הבא: חדשות הקפה

בתי קפה שנסגרו, אירוע הקולים הגדול והקפה הקר הבא: חדשות הקפה

חדש לחורף: קפסולות קפה בטעם צ'אי מסאלה ובטעם פקאן מקורמל

חדש לחורף: קפסולות קפה בטעם צ'אי מסאלה ובטעם פקאן מקורמל

שאולה: בית קפה ספיישלטי חדש, הראשון ממזרח לאבן גבירול

שאולה: בית קפה ספיישלטי חדש, הראשון ממזרח לאבן גבירול

השילוב המפתיע: איזה משקה מתאים לצד סלט טונה?

השילוב המפתיע: איזה משקה מתאים לצד סלט טונה?

יום של קפה ספיישלטי באמסטרדם: "הבשורה החברתית היא ממש מהפכה"

יום של קפה ספיישלטי באמסטרדם: "הבשורה החברתית היא ממש מהפכה"

קולים זעירים ופופ-אפים של קפה: זה מה שקורה בסצנת הספיישלטי של תל אביב

קולים זעירים ופופ-אפים של קפה: זה מה שקורה בסצנת הספיישלטי של תל אביב

מה זה קפה ספיישלטי? איכות מהשקיעה בשדה עד לאספרסו על הבר

מה זה קפה ספיישלטי? איכות מהשקיעה בשדה עד לאספרסו על הבר

נוודות דיגיטלית מקומית: לעבוד קרוב, לחשוב רחוק

נוודות דיגיטלית מקומית: לעבוד קרוב, לחשוב רחוק

חגי תשרי עם טעם של חדשנות: בירה ויין במארזים חגיגיים

חגי תשרי עם טעם של חדשנות: בירה ויין במארזים חגיגיים

פופ-אפ הקפה הזה רשמית מגיש את הקפה הטוב בישראל

פופ-אפ הקפה הזה רשמית מגיש את הקפה הטוב בישראל

עובד קולומביאני טוב קוטף כ-100 ק"ג קפה ביום – בחום או בקור, בגשם או בשמש

עובד קולומביאני טוב קוטף כ-100 ק"ג קפה ביום – בחום או בקור, בגשם או בשמש

מגזין שותים בכל מקום:
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
קטגוריות:

קפה
אלכוהול
אכלו לי שתו לי
420

מה זה פה:

מגזין שותים הוא מקום לכל מה שאנחנו אוהבים – קפה, אלכוהול, אוכל ושמח. לא בהכרח בסדר הזה ולפעמים ביחד. כותבים על מה שהיינו רוצים לקרוא, ובגובה העיניים.
אודות
צרו קשר

© מגזין שותים