בעקבות הסגרים והעבודה מרחוק, תקופת הקורונה הביאה לגידול משמעותי בצריכת הקפה הביתית, ובהיעדר בתי קפה, חובבי קפה רבים כבר לא מוכנים להתפשר על הקפה שהם שותים בבית.
החבר'ה בשטראוס, שמנהלים את "קהילת אוהבי קפה שגם קצת מבינים בזה", קבוצת הפייסבוק הגדולה בישראל לחובבי קפה, שמו לב לביקוש ההולך וגובר לפולי קפה שלמים לצריכה ביתית, ולא יכלו להישאר מחוץ למשחק. עד היום אפשר היה למצוא על המדפים קפה של עלית טחון לאספרסו ולפילטר, אבל הם מעולם לא ניצלו את יכולות השיווק וההפצה שלהם כדי להגיע גם לאותם צרכנים מתקדמים יותר, שלא מתפשרים על הטריות וטוחנים את פולי הקפה בעצמם בבית רגע לפני ההכנה.
בימים אלה משיקה קפה עלית לראשונה תערובת ייחודית של פולי קפה שלמים, בשקית של 250 גרם, למכירה ברשתות השיווק לשוק הפרטי. המומחים של שטראוס קפה ניסו לקלוע לטעם הישראלי עם תערובת בסגנון איטלקי, בקלייה כהה, שמורכבת מ-85% פולי ערביקה מדרום וממרכז אמריקה ו-15% פולי רובוסטה מדרום-מזרח אסיה. מתאימה להכנה במכונות אספרסו או במקינטה.
התערובת החדשה נותנת מענה גם לצרכנים שמחפשים קפה בקלייה מקומית טרייה, ולא פולים של מותגים מיובאים שמי יודע מתי נקלו ומה עבר עליהם בדרך לארץ. על השקית מופיע תאריך "עדיף להשתמש לפני", שהוא בדיוק שנה מיום הקלייה, כך תוכלו לדעת מתי בדיוק הקפה נקלה ולבחור את השקית הטרייה ביותר על המדף. כל שקית מצוידת גם בשסתום חד-כיווני לשמירה על הטריות, שמאפשר לגזים שנפלטים מהפולים הטריים לצאת מהשקית בלי להכניס אוויר מהחוץ פנימה, ונחשב כבר כמעט סטנדרט בקרב בתי קלייה.
שמנו את ידנו על שקית פולי קפה עלית, שנקלו לפני קצת פחות מחודש – טרי במיוחד ביחס לקפה שקונים בסופר, אבל מדובר רק במשלוח הראשון של הקפה לחנויות, נחכה ונראה כמה טריות תהיינה השקיות על המדפים בעוד כמה חודשים.
טחנו, חלטנו וטעמנו. זני הערביקה בתערובת מעניקים לקפה טעמים עמוקים ומתקתקות קרמלית, אבל גם הרובוסטה מגיעה לתת עבודה – בזכותה הקפה מקבל גוף מלא, מרירות עוקצנית וקרמה כהה ויציבה שמחזיקה לאורך זמן בדיוק כמו האפטר-טייסט, שנמשך ונמשך. סגנון איטלקי שמתאים למקינטה ולמשקאות מבוססי אספרסו, עם או בלי חלב.
במחיר של בין 20 ל-25 ש"ח לשקית של 250 גרם ברשתות השיווק – או 27 ש"ח באתר של קפה עלית (למה ככה?) – מדובר בתערובת שנותנת פייט רציני לשאר האפשרויות על המדפים, גם מבחינת טריות וגם מבחינת מחיר.