
עוד סיבה טובה לשתות קפה: צריכת קפה יכולה להפחית את הסיכון לחלות בסרטן הכבד, כך עולה ממחקר חדש של חוקרים מהמרכז לבריאות הציבור באוניברסיטת המלכה בבלפסט (Queen's University Belfast) בצפון אירלנד. החוקרים הציגו את מסקנות מחקרם בשבוע שעבר בכנס של המכון הלאומי הבריטי לחקר הסרטן.
מהמחקר עולה כי לשותי הקפה סיכוי נמוך ב-50% לחלות בסרטן כבד מסוג קרצינומה הפטו-צלולרית (Hepato-Cellular Carcinoma או HCC), בהשוואה לאנשים שלא שותים קפה. HCC הוא הסוג הנפוץ ביותר של סרטן כבד. לדברי החוקרים, נדרש עוד מחקר רב כדי להבין את הגורמים הביולוגיים לתוצאות.
החוקרים בדקו גם את ההבדלים בין צריכת קפה טחון, קפה נטול קפאין וקפה נמס (Instant Coffee), שנפוץ מאוד בבריטניה, כמו גם בישראל. התוצאות היו דומות בין הצרכנים של כל סוגי הקפה, כך שגם קפה טחון, גם קפה נמס וגם קפה נטול קפאין מפחיתים במידה שווה את הסיכוי לחלות ב-HCC.
"עם זאת", ציינו החוקרים, "שתיית קפה לא מפחיתה את הסיכון לחלות בסרטן הכבד כמו גמילה מעישון, הפחתה בצריכת אלכוהול והורדה במשקל".
המחקר של אוניברסיטת המלכה בבלפסט נערך במשך 7 שנים וחצי בקרב 471,779 נבדקים מרחבי בריטניה, כשלושת-רבעי מהם דיווחו כי הם נוהגים לשתות קפה. החוקרים לקחו בחשבון ובודדו משתנים נוספים כמו גיל, מחלות רקע, עישון וצריכת אלכוהול.
החוקרים בדקו גם את ההשפעה של שתיית קפה על הסיכויים לחלות בסרטן שקשור לחלקים אחרים של מערכת העיכול, כמו במעי או בקיבה, אך לא מצאו השפעה שכזו.
בחודש יוני השנה פורסם מחקר בריטי אחר שלפי מסקנותיו קפה לא פוגע בלב או בעורקים.