מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • אכלו לי שתו לי
  • 420
  • תחרות הקפה הטוב
  • קפה
  • אלכוהול
  • אכלו לי שתו לי
  • 420
  • תחרות הקפה הטוב
מגזין שותים › אלכוהול

בירת אייל ישראלית טרופית חדשה ובלגית שחוגגת 200 שנה: חדשות בירה קיציות

מגזין שותים 3 באוגוסט 2022
כוס בירה קרה על שולחן. צילום: engin akyurt

חצי קיץ כבר מאחורינו, וחוץ מלהישאר במזגן ולשתות משהו קר אין לנו יותר מדי מה להציע כדי להתמודד עם החום. על חידושים בתחום הקפה הקר לקיץ כבר סיפרנו, אבל גם בתחום הבירה יש כמה חידושים קיציים מעניינים, וזה שיום הבירה הבינלאומי יחול בהמשך השבוע (ב-5 באוגוסט) זה רק בונוס.

אלו הזוכים בתחרות הקפה הראשונה בישראל >>

החידוש הראשון הוא Pale Ale חדש בשם 'פאטה מורגנה' מבית מבשלת נגב. בירת קראפט מודרנית שמצטרפת לטרנד האיילים הכשותיים ששוטף את ברזי ארצנו. זהובה וקלילה, עם ארומות מתוקות ומשגעות של פירות טרופיים. כשהארומות הטרופיות מגיעות לצד מרירות כשותית מודגשת יחסית לקטגוריה, מקבלים בירה רעננה וקלילה שיכולה בקלות להחליף את הלאגר שתכננתם לשתות בחום הזה.

פאטה מורגנה החדשה מזכירה קצת את Desert Haze, שהושקה בשנה שעברה בשת"פ של נגב עם Mikkeller מדנמרק לכבוד חגיגות 100 שנה לחברת 'הכרם', אבל יותר מרירה ועצבנית. נו, רואים שאת ההיא הכינו באירופה ואת זאת במזרח התיכון. 4.7% אלכוהול, עם תו מחיר מומלץ של 13 ש"ח לבקבוק שליש.

בקבוק בירה נגב פאטה מורגנה. צילום באדיבות 'הכרם'
נגב פאטה מורגנה – טרופית, מרירה ומרעננת. צילום: 'הכרם'

חידוש נוסף בגזרת הבירות הישראליות הקיציות מגיע בדמות אדרת חדשה לבירה ותיקה. מבשלת אלכסנדר משיקה מארז רביעייה חדש ל-Blonde שלה – אייל בלונדית קלילה, שמתאימה לחום הישראלי ומזכירה בסגנון את הלאגר הבהירות הפופולריות, מה שכנראה הפך אותה לבירה הנמכרת ביותר של המבשלה. עכשיו מארז הרביעייה החדש יהיה זמין בסניפי מגה ויינות ביתן ובאונליין שלהן, במחיר מומלץ של 50 ש"ח.

מארז רביעיית בירה אלכסנדר בלונד. צילום: איל קרן
אלכסנדר בלונד רביעייה. צילום: איל קרן

המבשלה חוגגת 200

המבשלה הבלגית Lindemans, שמתמחה בייצור בירות מסוג למביק (Lambic), חוגגת בספטמבר הקרוב 200 שנה, ולכבוד כך משיקה בירה חדשה במהדורה מוגבלת. בלנד (Oude Gueuze) של למביק בן 4 שנים עם למביק צעיר, שנקרא על שם פרנסיסקה, האם המייסדת של המבשלה. הלמביק שמרכיבים הבלנד יוצרו בשיטת ייצור בלגית מסורתית הכוללת תסיסה ספונטנית. אחרי שמרכיבי התערובת תססו והתבגרו בחביות עץ אלון, הם עורבבו ועברו לבקבוק לתסיסה נוספת של 12 חודשים לפני השיווק.

התוצאה הסופית היא בירה זהובה, יבשה, מורכבת ומאוזנת עם 8% אלכוהול. לפי המבשלה, אפשר לצפות לטעמים של עץ אלון, הדרים, רמזים של וניל ויין שרי עם חמיצות מרעננת. מהבירה החדשה יוצרו 25,000 בקבוקים בלבד של 750 מ"ל, שיימכרו במחיר מומלץ של 100 ש"ח. במבשלה מספרים שאפשר לשמור את הבקבוק בשכיבה במרתף, כמו יין טוב.

בירה למביק Lindemans לכבוד חגיגות 200 שנה למבשלה
Lindemans פרנסיסקה לכבוד חגיגות 200 שנה למבשלה

עוד במסגרת חגיגות 200 שנה ללינדמנס, ממבשלות הבירה הבלגיות הבודדות שעדיין מייצרות למביק בתסיסה ספונטנית, היא משיקה לוגו חדש שיוטבע על תוויות הבקבוקים. בין היתר, משווקות בישראל "לינדמנס קריק" הפופולרית שמיוצרת מבירת למביק שיושנה עם מיץ דובדבנים טהור (3.5% אלכוהול), "לינדמנס תפוח" (3.5% אלכוהול) ו"לינדמנס אפרסק" (2.5%), שמגיעות כעת במארז מיוחד שכולל כוס לינדמנס מיוחדת במחיר מומלץ של 35-40 ש"ח.

מארז בירות Lindemans בטעמי דובדבן, תפוח ואפרסק. באדיבות הכרם
מארז בירות Lindemans בטעמי דובדבן, תפוח ואפרסק. באדיבות הכרם
אל תפספסו, עקבו אחרי מגזין שותים >>
ויש עוד הרבה גם באינסטגרם >>

בדוק יעניין אותך גם:

בירה הכרם חדש על המדף
מגזין שותים בכל מקום:
חם מהתנור:
אלה התערובות וזני הקפה הזוכים בתחרות "הקפה הטוב 2022"

אלה התערובות וזני הקפה הזוכים בתחרות "הקפה הטוב 2022"

יום הבירה הבינלאומי 2022: מה חוגגים ומה שותים?

יום הבירה הבינלאומי 2022: מה חוגגים ומה שותים?

בירת אייל ישראלית טרופית חדשה ובלגית שחוגגת 200 שנה: חדשות בירה קיציות

בירת אייל ישראלית טרופית חדשה ובלגית שחוגגת 200 שנה: חדשות בירה קיציות

בדרך לאילת? 'ברז השוקו' של יטבתה נפתח בחינם לכל חודש אוגוסט

בדרך לאילת? 'ברז השוקו' של יטבתה נפתח בחינם לכל חודש אוגוסט

סדרת Carmel Moonlight: היינות ששייכים לאוהבים הצעירים

סדרת Carmel Moonlight: היינות ששייכים לאוהבים הצעירים

ליאור אסל, המתמודד שהכין כוס קפה לאודישן במאסטר שף, בראיון ראשון

ליאור אסל, המתמודד שהכין כוס קפה לאודישן במאסטר שף, בראיון ראשון

שווה לעקוב בפייסבוק:
מגזין שותים בכל מקום:
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram
קטגוריות:

קפה
אלכוהול
אכלו לי שתו לי
420

מה זה פה:

מגזין שותים הוא מקום לכל מה שאנחנו אוהבים – קפה, אלכוהול, אוכל (בעיקר קינוחים) וקנאביס. לא בהכרח בסדר הזה ולפעמים ביחד. כותבים על מה שהיינו רוצים לקרוא.

צרו איתנו קשר

© מגזין שותים