
חדש על המדף: מבשלת הבירה Goose Island הוקמה בשנת 1988 בשיקגו, אחרי שהמייסד ג'ון הוֹל טייל באירופה וספג השראה מתרבות הבירה האירופית, חזר לארה"ב ופתח את הבּרוּפָּאבּ הראשון באזור. ב-1995 התחילה המבשלה לייצר ולהפיץ בירה גם מחוץ לפאב שלה, וכיום מייצרת מעל 45 סוגים שונים של בירה במספר מבשלות ברחבי העולם. גוס איילנד נחשבת לאחת מחלוצות בירות הקראפט בארה"ב, אבל היום רוב הבירות של המותג מיוצרות במפעלים תעשייתיים.
אתמול (ד'), בהשקת זום חגיגית בהשתתפות מרחוק של ברומאסטר המבשלה טימותי פיית', הגיע לראשונה המותג גוס איילנד לישראל עם שתי סנוניות ראשונות – Goose IPA ו-Midway. המותג מיובא ומשווק על-ידי חברת "הכרם".
בשלב זה הושקו שתי בירות, שתיהן מסוג IPA (India Pale Ale) אבל לא יכולות יותר שונות אחת מהשנייה. Goose IPA היא בירת הדגל של גוס איילנד, מיוצרת בניו-יורק. בירה בהשראת סגנון ה-IPA האנגלי המסורתי (5.9% אלכוהול), כהה ומתקתקה עם גוף מלא ונוכחות, ארומות של הדרים וכמות גבוהה של כשות שנותנת מרירות ואפטר-טייסט ארוך. מגיעה בבקבוקים של 355 מ"ל.

אבל בעיניי הבירה המפתיעה והמעניינת יותר היא Midway, בירה מסוג Session IPA, כלומר בירה מסוג IPA אבל קלילה יותר ועם כמות אלכוהול נמוכה יחסית (4.1%), כזו שאפשר לשתות לכל אורך היום. מיוצרת בבלגיה. כשאומרים על בירה שהיא פירותית מתכוונים בדיוק לזה – ארומות וטעמים שמשלבים בין לימון וליים, תפוחים ופסיפלורה. ללא שום תוספי טעם וריח כמובן. בירה טעימה וכיפית, קיצית, קלה ונעימה לשתייה. מגיעה בפחיות של 330 מ"ל.

להשיג בחנויות האלכוהול ורשתות השיווק. אחרי פסח צפויות הבירות להגיע גם לברזים בברים נבחרים.
