
Cuba Libre, (או "רום עם קולה") הוא קוקטייל קלאסי, מתוק, קל להכנה וקל לשתייה. בתחילת המאה ה-20, אחרי שהסתיימה מלחמת ארה"ב-ספרד, הגדילו האמריקאים את הנוכחות באזור האיים הקאריביים, והביאו איתם קוקה-קולה כמובן. בסוף המלחמה קובה זכתה לעצמאות מספרד, והשילוב בין הרום הקובני והקולה האמריקאית הוליד את הקוקטייל הקלאסי שזכה לשם קובה ליברה, שמשמעותו בספרדית היא "קובה החופשית".
באופן מסורתי מכינים קובה ליברה עם רום לבן של בקרדי וקוקה-קולה קלאסית, אבל כל רום לבן אחר יתאים, כמו גם קולה זירו או דיאט או מותגים אחרים של קולה. הקוקטייל הקלאסי זכה להכרה של ארגון הברמנים הבינלאומי (IBA), וזה המתכון הרשמי:
קרח, קולה, רום לבן וקצת ליים יישלחו אתכם ישר לחופי הוואנה
מה צריכים:
- 50 מ"ל רום לבן
- 120 מ"ל קולה
- 10 מ"ל מיץ ליים
- קרח
לקישוט
- פרוסת ליים
כוס הגשה
- כוס היי-בול
מה עושים:
-
ממלאים את הכוס בקוביות קרח
-
מוזגים לכוס את הרום ואת מיץ הליים
-
סוגרים עד הסוף עם קולה
-
מקשטים עם פרוסת ליים