
מרגריטה היא קוקטייל קלאסי ואהוב, והעדות הכי גדולה לכך היא הכוס המיוחדת שנרקאת על שמו. בגרסה המקורית מכינים אותו מטקילה, מיץ ליים סחוט טרי וליקר קואנטרו (אבל כל טריפל-סק יכול לעבוד). המרגריטה הקלאסית זכתה להרבה שינויים, עדכונים וגרסאות – כמו מרגריטה קפואה ומרגריטה בטעמי פירות שונים. אבל בגלל שמדובר במשקה כל כך קלאסי ואלמותי, אנחנו מביאים כאן את המתכון הרשמי של איגוד הברמנים הבינלאומי – IBA:
אמרתם קוקטייל קלאסי עם מיץ ליים, אמרתם מרגריטה. כל כך קלאסית שקיבלה כוס מיוחדת על שמה. אפשר להפוך את הקוקטייל הקלאסי למרגריטה קפואה, כמו ברד, אם מערבבים את כל המרכיבים עם הרבה קרח בבלנדר.
מה צריכים:
- 50 מ"ל טקילה
- 20 מ"ל ליקר טריפל סק
- 15 מ"ל מיץ ליים
- 4 קוביות קרח
לקישוט
- מלח
- פרוסת ליים
כוס הגשה
- כוס מרגריטה או כוס קוקטיילים שהייתה במקרר
מה עושים:
-
מרטיבים את שפת הכוס במעט מיץ ליים
-
טובלים את שפת הכוס במלח לקישוט
-
לתוך שייקר מוסיפים קרח, טקילה, טריפל סק ומיץ ליים
-
משקשקים נמרצות כ-15 שניות
-
מסננים לכוס, ומקשטים עם פרוסת ליים
הערות:
- כדי להכין מרגריטה קפואה, אפשר להכניס את כל המרכיבים עם עוד קצת קרח לבלנדר, ולטחון עד ליצירת מרקם של ברד