בתי קפה נפתחים בתל אביב חדשות לבקרים, אבל מתי נפתח בעיר בר שמתמקד רק במאצ'ה? אז זהו, שאתמול (יום א') בשינקין נפתח בר המאצ'ה של המותג Mix & Matcha, הראשון מסוגו בישראל
היו תכנונים בעבר להקים בית מאצ'ה – למגזין שותים נודע על לפחות שני בתי קפה שונים שרצו לפתוח סניף שיתמקד רק במאצ'ה – אבל זה לא יצא לפועל מסיבות שונות, ייתכן מתוך חשש שאין לאבקת התה הירוקה מספיק קהל כדי להחזיק עסק שלם. אז Mix & Matcha וסהר הופברנד – הבעלים של Coffee Club ובר היין Coupe בהמשך הרחוב – החליטו להקים בר מאצ'ה בפורמט של פופ-אפ לכשלושה חודשים, ואם יצליח אולי יישאר לטווח ארוך.
המאצ'ה של מיקס אנד מאצ'ה, שמגיעה מיפן, נחשבת לטובה והטעימה בארץ, ואולי נתקלתם בה באחד מעשרות בתי הקפה שמגישים אותה, לא רק בתל אביב, כמשקה לאטה קר או חם. אבל מעבר למשקאות המוכרים, בבר פיתחו כמה מתכונים של משקאות ייחודיים שאפשר לשתות רק בפופ-אפ החדש:
למשל מאצ'ה לאטה וניל – עם מאצ'ה, קרח, חלב, נגיעה של תמצית וניל וקצף וניל מלמעלה; או מאצ'ה לאטה תות, עם קצף תות מלמעלה; או מאצ'גטו, שזה כמו האפוגטו האיטלקי (מנת אספרסו על גלידת וניל), אבל עם מאצ'ה במקום אספרסו. לצד המשקאות תוכלו גם לנשנש מאפין, עוגיות או גלידה – הכול בשילוב מאצ'ה כמובן.
המקום משמש בנוסף גם כחנות למוצרי המותג, עם אבקת מאצ'ה לרכישה לצד ערכות מקצועיות להכנת המשקה בבית.
מאצ'ה בר
שינקין 19, תל אביב
ראשון-חמישי 9:00 עד 17:00, בשישי עד 16:00