
הקפה היקר בעולם – לא כולל אלה שיוצאים ממערכת עיכול של חיה כלשהי – הוא קפה מזן ערביקה בשם Jamaica Blue Mountain, על שם רכס ההרים הכחולים בג'מייקה, ששם הוא גדל מן הסתם. רכס ההרים הכחולים נחשבים לקרקע מושלמת לגידול קפה מבחינת הגובה, האקלים וכמות המשקעים באזור, ולכן הקפה שגדל באזור נחשב לאיכותי וטעים במיוחד, עד כדי כך שאנשים מוכנים לשלם עליו גם אלפי שקלים לקילוגרם. הרגולציות הג'מייקניות ושטח הגידול המוגבל בטח לא עוזרים להוריד את המחיר.
לא מזמן כתבנו פה על תערובת JBM שקנינו ממש בזול, אבל זו הייתה רק תערובת עם אחוז קטן של ג'מייקה שרק עשתה לנו חשק לשים את ידנו על הדבר האמיתי. ואכן תמורת 150 ש"ח שמנו את ידנו על 100 גרם קפה ג'מייקה בלו מאונטיין חד-זני (מחיר לק"ג: 1,500 ש"ח) מבית הקלייה של Caffe Olle בקיבוץ חצור בדרום הארץ.
קיבלנו שקית של פולי ערביקה מג'מייקה שנקלו במיוחד בשבילנו ביום ההזמנה, טרי-טרי. האתר של בית הקלייה והמידע שמופיע על שקית הפולים מבטיחים מתיקות גבוהה ו"חמיצות קלה שמאופיינת בקשת טעמים של פירות טרופיים, פרחים, קקאו ושוקולד מריר", וכבר כשפותחים את השקית אפשר להריח ריח חזק של פולי קפה טריים ומתוקים במיוחד. הפולים נקלו בקלייה בינונית, שאמורה להדגיש את קשת הטעמים הייחודית של הפולים.

הפולים הג'מייקניים הנפיקו אספרסו עם קרמה צפופה ויפהפייה בצבע קרמל. הטעמים היו מאוזנים בצורה מושלמת, אפס מרירות, עם רמזים של קקאו, מתיקות גבוהה ונדירה ואפטר-טייסט נעים שנמשך ונמשך. בתוספת חלב קיבלנו קפוצ'ינו מתוק עם טעמים עשירים, מורכבים ומעניינים, וארומה מיוחדת של שוקולד מריר. בשיטות חליטה איטיות יותר, כמו ב-V60, יוצא קפה מאוזן וטעים, מתקתק עם אפטר-טייסט ארוך.

אין ספק, קפה ג'מייקה בלו מאונטיין מצדיק את התדמית האיכותית והטעימה שהוא זכה לה – בכל שיטת חליטה הוא מספק טעמים מורכבים ומיוחדים, עם מתיקות נדירה ומפתיעה. המילה "וואו" יכולה לתאר אותו די במדויק. אבל האם שווה לשלם עליו פי 10 מכל קפה Specialty איכותי וטרי שאפשר להשיג בבתי קלייה מקומיים? את זה אתם תחליטו לעצמכם.