קפה פילטר ב-V60
מתקן ה-V60 של Hario להכנת קפה פילטר קיבל את השם הזה בגלל הצורה שלו - צורת V בזווית של 60 מעלות. הצורה הזו מוסיפה עומק לשכבת הקפה הטחון. צורת הקונוס, יחד עם ה"צלעות" בחלק הפנימי שלו, מביאים את המים לזרום לכיוון האמצע ומאריכים את משך הזמן שבו המים באים במגע עם הקפה הטחון. התוצאה היא קפה חלק עם גוף מלא וטעמים עשירים ועדינים.המתכון הזה הוא המתכון המומלץ של Hario לקפה פילטר ב-V60, אבל הסוד הוא ניסוי וטעייה - תוכלו לשנות את עובי הטחינה, את כמות הקפה ואת כמות המים לפי הטעם האישי שלכם. בהצלחה:
מה צריך:
- קפה טחון טרי - בטחינה דקה-בינונית 10-12 גרם
- פילטר נייר - של Hario 1
- מים חמים - שקצת נרגעו אחרי הרתיחה 120 מ"ל
מה לעשות:
- קפלו את פילטר הנייר לאורך הקו המקווקוו, והניחו אותו בתוך הקונוס
- הרטיבו את הפילטר במעט מים חמים לפני הוספת הקפה*, ושפכו את המים מהקנקן או הכוס
- הוסיפו את הקפה הטחון לתוך הפילטר, ונערו את המתקן בעדינות כדי ליישר את שכבת הקפה
- מזגו מעט מים בתנועה סיבובית רק כדי להרטיב מעט את הקפה הטחון, והמתינו 30 שניות (התהליך נקרא Blooming)
- מזגו את שאר המים באותה תנועה סיבובית ואיטית כמו בשלב ה-Blooming, אבל בזהירות, שהמים לא יישפכו ישירות על פילטר הנייר
- המתינו לסיום החליטה
סרטון הכנה:
מה עוד צריך לדעת:
- הרטבת הפילטר לפני החליטה לא מופיעה במתכון הרשמי של Hario, אבל השלב הזה נועד להוציא מהפילטר את טעמי הנייר לפני החליטה, כדי שהקפה לא יקבל טעם לוואי