מגזין שותים
  • קפה
  • אלכוהול
  • אכלו לי שתו לי
  • 420
  • תחרות הקפה הטוב
  • קפה
  • אלכוהול
  • אכלו לי שתו לי
  • 420
  • תחרות הקפה הטוב
מגזין שותים › אלכוהול

מהיין בפחית של ZAI תוכלו ליהנות בכל מקום, בתנאי שאין לכם טקס בישבן

הוד אסולין 26 באוגוסט 2021
יינות איטלקיים בפחית של ZAI. צילום: מגזין שותים

לאחרונה הגיעה לארץ סדרת היינות בפחית של המותג ZAI האיטלקי – עם ארבעה סוגי יין שמגיעים בפחיות של 250 מ"ל (כ-2 כוסות). על פניו הקונספט נשמע מעניין – לא צריך להתארגן מראש על פותחן, לא צריך לסיים בקבוק שלם מחשש שהיין יתקלקל אם יישאר פתוח, ואפשר לקחת אותו לכל מקום כי הוא לא מזכוכית – אבל פחית היא בכל זאת כלי קיבול זר לעולם היין. משקאות קלים – ברור; בירה – אין ברירה, אסור זכוכית בחוף; אפילו קפה כבר מגיע בפחיות וזה נשמע סביר. אבל יין בפחית – לא משהו שיעבור אצל שותי היין הכבדים, נקרא להם האנינים.

אלו הזוכים בתחרות הקפה הראשונה בישראל >>

ואכן, היינות בפחית של ZAI מראש מכוונים לקהל אחר, צעיר וזורם בלי טקס בישבן, ובהתאם לקחו את המיתוג לכיוון השני ב-180 מעלות. הם לא לוקחים את עצמם בכובד ראש ולא מנסים לשדר יוקרה ורצינות, אלא להיפך – את הפחיות מעטרות דמויות צבעוניות ומשעשעות, אפילו ילדותיות, ומאחורה לא תקבלו מידע מפורט על זני הענבים, על אזור הגידול או סיפור רומנטי ומשתפך על תולדות היקב. כבר מההתחלה ברור שאלה לא יינות שמיועדים לטקסים והתפלצנויות, ללגימות והתרפקויות, אלא משקה קליל שכיף פשוט לשתות קר.

אבל זה לא אומר שמדובר ביינות נחותים או לא מוצלחים. היינות מיוצרים מכרמים אורגניים במחוז ונטו שבצפון איטליה, והם קלילים, קיציים ונגישים. המוסקטו טעים ופירותי, הגיזוז נעים והוא לא סובל ממתיקות יתר כמו יינות מוסקטו רבים אחרים, ובהשוואה לקטגוריה אחוז האלכוהול שלו גבוה יחסית – 7%. הפינו גריג'ו (9.5% אלכוהול) הוא יין לבן יבש עדין וחמצמץ, עם רמז של טעמים הדריים וגוף בינוני. המרלו-קברנה (10.5%), האדום היחיד בסדרה, הוא עדין ורך, עם גוף קל וטעמים מאוזנים וכהים.

יין מוסקטו בפחית של ZAI. צילום: מגזין שותים
מתוק אבל לא מדי. מוסקטו בפחית של ZAI

המנצח הגדול בסדרת היינות של ZAI הוא ללא ספק Mr. Bubble – יין לבן חצי-מבעבע (9.5%), כלומר בעבוע רך ומרענן שמקליל ומרים את הטעמים. עשוי מענבי גלרה (Glera), שאתם אולי מכירים כפרוסקו האיטלקי, מתקתק במידה הנכונה, והוא כנראה היין שהכי מתאים לקונספט של פחית.

אך יש גם חיסרון אחד מובנה לרעיון של שתיית יין מפחית – טעמם של ארבעת היינות מעט נפגם בהשוואה לשתייה מכוס, כי תמיד מומלץ לשתות יין בכוס מתאימה במידת האפשר כדי לגלות את כל הפוטנציאל שלו. בשתייה מפחית הארומות של היין לא יכולות להגיע לאף, ומכיוון שהריח משפיע משמעותית גם על חוויית הטעם, חלק מהטעמים הולכים לאיבוד. בנוסף, המִפתח הרחב של כוס היין הקלאסית מאפשר ליינות (הלא מבעבעים) "לנשום" חמצן ולהיפתח, מה שלא כל כך יכול לקרות בתוך הפחית הצרה.

בקיצור, היינות בפחית של ZAI, עם אחוזי אלכוהול ידידותיים ולא מכבידים, הם פתרון מוצלח לשתיית יין במקומות שעד עכשיו היה פחות אפשרי, כמו חוף הים. ואם יש לכם כוס מתאימה בהישג יד – עדיף למזוג ולא לשתות ישירות מהפחית. לחיים.

יין בפחית של ZAI. צילום: יח"צ
יש עוד 2 סוגים שלא הגיעו לארץ. צילום: יח"צ

מחיר מומלץ: כ-20 ש"ח לפחית, או 60 ש"ח לרביעייה. להשיג בחנויות יין, ברשתות השיווק ובחנויות נוחות.

אל תפספסו, עקבו אחרי מגזין שותים >>
ויש עוד הרבה גם באינסטגרם >>

בדוק יעניין אותך גם:

חדש על המדף יין יין אדום יין לבן יין מבעבע
מגזין שותים בכל מקום:
חם מהתנור:
אלה התערובות וזני הקפה הזוכים בתחרות "הקפה הטוב 2022"

אלה התערובות וזני הקפה הזוכים בתחרות "הקפה הטוב 2022"

יום הבירה הבינלאומי 2022: מה חוגגים ומה שותים?

יום הבירה הבינלאומי 2022: מה חוגגים ומה שותים?

בירת אייל ישראלית טרופית חדשה ובלגית שחוגגת 200 שנה: חדשות בירה קיציות

בירת אייל ישראלית טרופית חדשה ובלגית שחוגגת 200 שנה: חדשות בירה קיציות

בדרך לאילת? 'ברז השוקו' של יטבתה נפתח בחינם לכל חודש אוגוסט

בדרך לאילת? 'ברז השוקו' של יטבתה נפתח בחינם לכל חודש אוגוסט

סדרת Carmel Moonlight: היינות ששייכים לאוהבים הצעירים

סדרת Carmel Moonlight: היינות ששייכים לאוהבים הצעירים

ליאור אסל, המתמודד שהכין כוס קפה לאודישן במאסטר שף, בראיון ראשון

ליאור אסל, המתמודד שהכין כוס קפה לאודישן במאסטר שף, בראיון ראשון

שווה לעקוב בפייסבוק:
מגזין שותים בכל מקום:
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram
קטגוריות:

קפה
אלכוהול
אכלו לי שתו לי
420

מה זה פה:

מגזין שותים הוא מקום לכל מה שאנחנו אוהבים – קפה, אלכוהול, אוכל (בעיקר קינוחים) וקנאביס. לא בהכרח בסדר הזה ולפעמים ביחד. כותבים על מה שהיינו רוצים לקרוא.

צרו איתנו קשר

© מגזין שותים