אם יש דבר שגורם לנו לכיף אמיתי זו ללא ספק הידיעה שיש לנו עוגה טעימה, רכה ונימוחה בבית, שרק מחכה שנאכל אותה בסוף השבוע הקרוב. אין כמו פרוסת עוגה לצד כוס שתייה חמה או אפילו כוס של אייס קפה בימים היותר חמים. גם בארוחות חגיגיות, המחשבה על קינוחים מתוקים וטעימים שיסיימו אותן, גורמת לא פעם לשמחה גדולה, לעתים עד כדי הזנחת המנות העיקריות בציפייה להגיע אל הקינוחים.
לכל אחד מאיתנו יש את סגנון הקינוח האהוב עליו. יש מי שאוהבים קינוחים של גבינה, יש מי שמעדיפים את טעמם העדין של תפוחים עם קינמון, אבל על דר אחד כמעט אין עוררין: האהבה לקינוחי שוקולד, ובפרט עוגת שוקולד. דווקא קינוחי שוקולד מתאימים גם לילדים וגם למבוגרים, ולא בכדי – אלה קינוחים מגרים שעוד לפני שטועמים אותם כבר יש חשק עז להרגיש את מרקמו הנימוח של השוקולד ולהתענג על הרגע.
- בתי קפה שנפתחו ופולי ספיישלטי חדשים בקלייה מקומית: חדשות הקפה
- יום השוקולד הבינלאומי: 16 עובדות שלא ידעתם על שוקולד
אחד היתרונות המובהקים של עוגות שוקולד הוא שרבים מהן פשוטות וקלות להכנה, לא דורשות מאמץ מיוחד או שלבי הכנה מורכבים, ויש אפילו כאלה שלא דורשות אפייה. בואו לגלות למה אנחנו כל כל אוהבים עוגות שוקולד טעימות ופשוטות.
עוגה לאורחים מפתיעים:
איזה כיף להיתקל במתכונים טעימים שאפשר להכין בקלות ובמהירות. למשל עוגות בחושות, שיש להן מעט מרכיבים, שלרוב נמצאים בכל בית ולוקח ממש מספר דקות להכין. כך, אפילו אם מגיעים אליכם אורחים במפתיע, תוכלו ברגע להכין להם עוגת שוקולד חמה וטעימה. מי שמעוניין לשדרג אותה או להפוך אותה לקצת יותר מתוחכמת, יכול להוסיף לתוכה תותים טריים, אגוזי לוז נהדרים, אבקת סוכר כציפוי או אפילו גנאש שוקולד בעל טעמים עמוקים וטעימים במיוחד.
עוגה לכל מטרה:
העוגה המיתולוגית ביותר של ימי ההולדת היא עוגת שוקולד, אך היא מושלמת לא רק עבור ימי הולדת. אפשר להכין אותה גם כעוגת יומולדת, אפשר להכין אותה כשצריך להביא משהו ליום הורים, אפשר להביא אותה כקינוח לשישי בערב אחרי הארוחה המשפחתית, או לאירוע חברתי שאתם מוזמנים אליו ולעוד שלל אירועים שבהם אתם נדרשים להביא איתכם קינוח כלשהו. יתרון נוסף של העוגה הוא שניתן להכין אותה גם בגרסה חלבית וגם בגרסת פרווה, כך שהיא יכולה להתאים גם לאחר ארוחה בשרית וגם אם אתם רוצים להתפנק עם ציפוי של קצפת אוורירית טעימה במיוחד.
עוגת בראוניז משגעת:
עוד גרסה סופר מהירה וסופר טעימה לעוגת שוקולד היא עוגת הבראוניז. למי שלא מכיר מדובר בעוגת שוקולד דחוסה ונמוכה טעימה במיוחד, כשמרקמה רך ונימוח וחלקה העליון פריך וקראנצ'י. את העוגה הזו קל מאוד להכין ולאחר שהיא מתקררת חותכים אותה לריבועים ונהנים מעוגת שוקולד נהדרת. מי שאוהב לשדרג את הטעמים יכול בהחלט להוסיף לבראוניז גם אגוזי מלך קצוצים ולקבל חיתוכיות שוקולד עשירות בטעמים אגוזיים נהדרים.
- הקפה שלכם מוכן: בואו לטעום את תערובת פולי הקפה שאתם הרכבתם
- וניל, אגוזי לוּז או שוקולד שוויצרי – פוֹלי קפה בטעמים שמוסיפים טוויסט
בחושה שחור-לבן:
מי שאוהב לערבב קצת את הטעמים יכול להכין עוגת שיש בחושה שבה חצי מהעוגה עשוי מבלילת שוקולד טעימה והחצי השני עשוי מבלילה בטעמי וניל. העוגה היפהפייה הזו מקבלת את צורתה דמוית השיש משילוב שתי הבלילות האחת על גבי השנייה ויצירת דוגמת השיש על ידי מזלג או שיפוד שמעבירים בתוך הבלילה בצורת זיגזג. את חלקה העליון של העוגה ניתן לעטר עם אבקת סוכר, ולמשקיעים באמת נמליץ על ציפוי של שוקולד לבן מומס ומעליו גרידת תפוזים עדינה שתעניק לעוגה טעם מעט הדרי. בתאבון!