מגזין שותים
  • עמוד הבית
  • קפה
  • אלכוהול
  • אכלו לי שתו לי
  • 420
  • עמוד הבית
  • קפה
  • אלכוהול
  • אכלו לי שתו לי
  • 420
מגזין שותים › אכלו לי שתו לי

יום השוקולד הבינלאומי: 16 עובדות שלא ידעתם על שוקולד

הוד א. 7 ביולי 2019
יום השוקולד הבינלאומי

את יום השוקולד הבינלאומי מציינים בכל העולם ב-7 ביולי כל שנה, החל משנת 2009. יום החגיגות נחגג לכבוד הגעת השוקולד ליבשת אירופה ב-7 ביולי 1550. או לפחות כך מאמינים. את יום השוקולד הבינלאומי חוגגים, איך לא, באכילת שוקולד. אנחנו בעניין.

<< לייק לשנה טובה

אז לרגל יום השוקולד הבינלאומי שחל היום, קבלו 16 עובדות מגניבות על שוקולד שבטח לא הכרתם:

  • שוקולד לבן אמנם מכיל חמאת קקאו, אבל בגלל שהוא לא מכיל מוצקי קקאו או עיסת קקאו, הוא לא נופל תחת ההגדרה הרשמית של שוקולד
  • בנוסף לשוקולד מריר, שוקולד חלב ושוקולד לבן, בשנת 2017 הומצא שוקולד רוּבִּי – שוקולד בצבע ורדרד
  • פולי הקקאו הגיעו במקור מאזור דרום ומרכז אמריקה, וממצאים מאזור מקסיקו מעידים על שימוש בקקאו כמרך מזון החל משנת 1250 לפני הספירה
שוקולד לבן
שוקולד לבן. לא נחשב שוקולד
  • האצטקים באזור מקסיקו אפילו השתמשו בפולי הקקאו כמטבע (לא, זה לא נראה כמו מטבעות השוקולד שנותנים לילדים בחנוכה)
  • השימושים הראשונים לפולי הקקאו היו בצורה של משקה שוקו חם, והוא לא ממש היה מתוק כמו היום
  • את השוקולד המוצק למאכל המציאו מוכרי ממתקים בריטים רק בשנת 1847, על-ידי ערבוב של חמאת קקאו, עיסת קקאו וסוכר
  • ושוקולד החלב הומצא ב-1875 על-ידי שוקולטייר שוויצרי בשם דניאל פיטר, כשהוא הוסיף אבקת חלב לשוקולד המריר
  • שוקולד מריר הוא מקור טוב לנוגדי חמצון (אנטי-אוקסידנטים), שעוזרים מאוד לשמור על הבריאות ולמנוע כל מיני מחלות לא עלינו
  • אבל לא כדאי להגזים – אפשר לקבל "הרעלת שוקולד" (יותר נכון הרעלת תאוברומין); אכילת 5-6 ק"ג שוקולד מריר עם אחוזים גבוהים של מוצקי קקאו בפרק זמן קצר יכולה להרוג אדם בוגר
שוקו חם ועוגיות שוקולד צ'יפס
גם משקה וגם מאכל
  • יש שלושה זנים עיקריים של פולי קקאו: בין 80 ל-90 אחוז מהפולים בצריכה העולמית הם מזן פוֹרָסְטֶרוֹ (Forastero), שהוא יותר קל לגידול ולכן יותר זול; הזן השני נקרא קְרִיוֹלוֹ (Criollo), זן יותר קשה לגידול ולכן הרבה יותר יקר, ונחשב למעדן יוקרתי; וזן שלישי נקרא טְרִינִיטָרְיוֹ (Trinitario), הוא הכלאה של שני הזנים הראשונים ונחשב יותר איכותי מפורסטרו
  • נקודת ההתכה של שוקולד היא יחסית נמוכה – בין 33.9 מעלות צלזיוס לשוקולד לבן לכ-37 מעלות לשוקולד מריר – טיפה פחות מטמפרטורת הגוף שלנו, ולכן הוא נמס מהר על הלשון ומשאיר סימנים על הידיים תוך כמה שניות
  • בני האדם אולי אוהבים מאוד שוקולד, אבל לכלבים וחתולים הוא עושה פחות טוב, ולא כדאי לתת להם לטעום ממנו בכלל
יד מרימה פרלין שוקולד מהשולחן
תודה רבה
  • למרות שהגיעו ממרכז אמריקה, היום רוב פולי הקקאו בעולם צומחים באפריקה
  • כל פרי מעץ הקקאו מכיל בין 20 ל-40 פולים
  • כדי להפיק טבלת שוקולד אחת (100 גרם) משתמשים בכ-90 פולי קקאו, כלומר בין 3 ל-5 פירות קקאו
  • יש עוד לא מעט ימי שוקולד בינלאומיים: יום שוקולד החלב הבינלאומי (28 ביולי), יום השוקולד הלבן (22 בספטמבר), יום גלידת שוקולד הבינלאומי (7 ביוני), יום חמאת בוטנים ושוקולד הבינלאומי (23 ביולי) ועוד

בדוק יעניין אותך גם:

שוקולד
בואו לעקוב זריז:
חם מהתנור:
חדש בארץ: יינות רוזה של יקב Domaine de la Castinelle מפרובנס, צרפת

חדש בארץ: יינות רוזה של יקב Domaine de la Castinelle מפרובנס, צרפת

"כל היום אני רק מצייר עם הפוכים, זה מרגיע אותי". הכירו את הקפה של Chacho's

"כל היום אני רק מצייר עם הפוכים, זה מרגיע אותי". הכירו את הקפה של Chacho's

קפה עלית השיקה לראשונה פולי קפה שלמים לצרכנים ביתיים. טעמנו

קפה עלית השיקה לראשונה פולי קפה שלמים לצרכנים ביתיים. טעמנו

המשטרה: "ניכנס לבתים ונאכוף התקהלויות אסורות בסילבסטר"

המשטרה: "ניכנס לבתים ונאכוף התקהלויות אסורות בסילבסטר"

griin – לשתות אספרסו מפולי קפה שנקלו לפני דקה, אצלכם במשרד

griin – לשתות אספרסו מפולי קפה שנקלו לפני דקה, אצלכם במשרד

שווה לעקוב בפייסבוק:
אנחנו בכל מקום:
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram
קטגוריות:

קפה
אלכוהול
אכלו לי שתו לי
420

מה זה פה:

מגזין שותים הוא מקום לכל מה שאנחנו אוהבים – קפה, אלכוהול, אוכל (בעיקר קינוחים) וקנאביס. לא בהכרח בסדר הזה ולפעמים ביחד. כותבים על מה שהיינו רוצים לקרוא.

צרו איתנו קשר

© מגזין שותים