מגזין שותים
  • עמוד הבית
  • קפה
  • אלכוהול
  • אכלו לי שתו לי
  • 420
  • עמוד הבית
  • קפה
  • אלכוהול
  • אכלו לי שתו לי
  • 420
מגזין שותים › אכלו לי שתו לי

יום השוקולד הבינלאומי: 16 עובדות שלא ידעתם על שוקולד

הוד א. 7 ביולי 2019
יום השוקולד הבינלאומי

את יום השוקולד הבינלאומי מציינים בכל העולם ב-7 ביולי כל שנה, החל משנת 2009. יום החגיגות נחגג לכבוד הגעת השוקולד ליבשת אירופה ב-7 ביולי 1550. או לפחות כך מאמינים. את יום השוקולד הבינלאומי חוגגים, איך לא, באכילת שוקולד. אנחנו בעניין.

<< עוד לא עשיתם לייק בפייסבוק?

אז לרגל יום השוקולד הבינלאומי שחל היום, קבלו 16 עובדות מגניבות על שוקולד שבטח לא הכרתם:

  • שוקולד לבן אמנם מכיל חמאת קקאו, אבל בגלל שהוא לא מכיל מוצקי קקאו או עיסת קקאו, הוא לא נופל תחת ההגדרה הרשמית של שוקולד
  • בנוסף לשוקולד מריר, שוקולד חלב ושוקולד לבן, בשנת 2017 הומצא שוקולד רוּבִּי – שוקולד בצבע ורדרד
  • פולי הקקאו הגיעו במקור מאזור דרום ומרכז אמריקה, וממצאים מאזור מקסיקו מעידים על שימוש בקקאו כמרך מזון החל משנת 1250 לפני הספירה
שוקולד לבן
שוקולד לבן. לא נחשב שוקולד
  • האצטקים באזור מקסיקו אפילו השתמשו בפולי הקקאו כמטבע (לא, זה לא נראה כמו מטבעות השוקולד שנותנים לילדים בחנוכה)
  • השימושים הראשונים לפולי הקקאו היו בצורה של משקה שוקו חם, והוא לא ממש היה מתוק כמו היום
  • את השוקולד המוצק למאכל המציאו מוכרי ממתקים בריטים רק בשנת 1847, על-ידי ערבוב של חמאת קקאו, עיסת קקאו וסוכר
  • ושוקולד החלב הומצא ב-1875 על-ידי שוקולטייר שוויצרי בשם דניאל פיטר, כשהוא הוסיף אבקת חלב לשוקולד המריר
  • שוקולד מריר הוא מקור טוב לנוגדי חמצון (אנטי-אוקסידנטים), שעוזרים מאוד לשמור על הבריאות ולמנוע כל מיני מחלות לא עלינו
  • אבל לא כדאי להגזים – אפשר לקבל "הרעלת שוקולד" (יותר נכון הרעלת תאוברומין); אכילת 5-6 ק"ג שוקולד מריר עם אחוזים גבוהים של מוצקי קקאו בפרק זמן קצר יכולה להרוג אדם בוגר
שוקו חם ועוגיות שוקולד צ'יפס
גם משקה וגם מאכל
  • יש שלושה זנים עיקריים של פולי קקאו: בין 80 ל-90 אחוז מהפולים בצריכה העולמית הם מזן פוֹרָסְטֶרוֹ (Forastero), שהוא יותר קל לגידול ולכן יותר זול; הזן השני נקרא קְרִיוֹלוֹ (Criollo), זן יותר קשה לגידול ולכן הרבה יותר יקר, ונחשב למעדן יוקרתי; וזן שלישי נקרא טְרִינִיטָרְיוֹ (Trinitario), הוא הכלאה של שני הזנים הראשונים ונחשב יותר איכותי מפורסטרו
  • נקודת ההתכה של שוקולד היא יחסית נמוכה – בין 33.9 מעלות צלזיוס לשוקולד לבן לכ-37 מעלות לשוקולד מריר – טיפה פחות מטמפרטורת הגוף שלנו, ולכן הוא נמס מהר על הלשון ומשאיר סימנים על הידיים תוך כמה שניות
  • בני האדם אולי אוהבים מאוד שוקולד, אבל לכלבים וחתולים הוא עושה פחות טוב, ולא כדאי לתת להם לטעום ממנו בכלל
יד מרימה פרלין שוקולד מהשולחן
תודה רבה
  • למרות שהגיעו ממרכז אמריקה, היום רוב פולי הקקאו בעולם צומחים באפריקה
  • כל פרי מעץ הקקאו מכיל בין 20 ל-40 פולים
  • כדי להפיק טבלת שוקולד אחת (100 גרם) משתמשים בכ-90 פולי קקאו, כלומר בין 3 ל-5 פירות קקאו
  • יש עוד לא מעט ימי שוקולד בינלאומיים: יום שוקולד החלב הבינלאומי (28 ביולי), יום השוקולד הלבן (22 בספטמבר), יום גלידת שוקולד הבינלאומי (7 ביוני), יום חמאת בוטנים ושוקולד הבינלאומי (23 ביולי) ועוד

בדוק יעניין אותך גם:

שוקולד
חיפוש:
בואו לעקוב זריז:
חם מהתנור:
מארזי אלכוהול חגיגיים ומיוחדים ליום העצמאות ה-73

מארזי אלכוהול חגיגיים ומיוחדים ליום העצמאות ה-73

סן מיגל משיקה בירה ללא אלכוהול ב-3 טעמים. כן, טעמים

סן מיגל משיקה בירה ללא אלכוהול ב-3 טעמים. כן, טעמים

חדש על המדף: קפסולות של סטארבקס בקלייה איטלקית כהה

חדש על המדף: קפסולות של סטארבקס בקלייה איטלקית כהה

מה עושה סודהסטרים כשמנסים להטריל אותה? מטרילה בחזרה

מה עושה סודהסטרים כשמנסים להטריל אותה? מטרילה בחזרה

חדשות היין לקראת פסח תשפ"א – מה תשתו בליל הסדר?

חדשות היין לקראת פסח תשפ"א – מה תשתו בליל הסדר?

שווה לעקוב בפייסבוק:
אנחנו בכל מקום:
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram
קטגוריות:

קפה
אלכוהול
אכלו לי שתו לי
420

מה זה פה:

מגזין שותים הוא מקום לכל מה שאנחנו אוהבים – קפה, אלכוהול, אוכל (בעיקר קינוחים) וקנאביס. לא בהכרח בסדר הזה ולפעמים ביחד. כותבים על מה שהיינו רוצים לקרוא.

צרו איתנו קשר

© מגזין שותים