אמש (יום ב') המותג קפה עלית, בבעלות חברת שטראוס, ערך אירוע חגיגי לקהילת הקפה הישראלית, במטרה לחזק את תרבות הקפה המקומית ולהיפגש אחרי תקופת הקורונה. לאירוע הגיעו מוזמנים מתעשיית הקפה הישראלית וכן גולשים מקבוצת הפייסבוק "קהילת אוהבי קפה שגם קצת מבינים בזה" של שטראוס.
באירוע הושקה הסדרה החדשה של תערובות הפולים של קפה עלית בקלייה מקומית לצרכנים ביתיים, שמתאימות בעיקר למשקאות מבוססי אספרסו וגם למקינטה. סדרת הפולים החדשה מכילה שלוש תערובות שמגיעות במגוון גדלים: קילו, 500 גרם ו-250 גרם.
תערובת פולים מספר 8 בקלייה יחסית כהה מכילה 85% ערביקה מדרום ומרכז אמריקה ו-15% רובוסטה מדרום-מזרח אסיה, וטעמיה מאוזנים, דגניים ובהירים יחסית. תערובת מספר 10 בקלייה כהה מכילה 65% ערביקה מדרום ומרכז אמריקה ו-35% רובוסטה מדרום-מזרח אסיה, והיא יותר עוצמתית, אגוזית ושוקולדית. תערובת מספר 14 מיועדת לחובבי הקפה המריר במיוחד, עם 60% רובוסטה בקלייה כהה מאוד.
סדרת התערובות החדשה למעשה מרחיבה וממתגת מחדש את פולי הקפה של עלית לצריכה ביתית, שהושקו לראשונה לפני כשנה וחצי. אחד מהשדרוגים במיתוג מחדש של הפולים הוא תאריך הקלייה שמופיע על כל שקית.
במסגרת האירוע, קפה עלית לקחו חסות על הגעתן של שתי מדעניות קפה מברזיל – יצרנית הקפה הגדולה בעולם – ד"ר ורוניקה בלכיאור, שמתמחה בכימיה שמאחורי קליית קפה וד"ר פביאנה קרבליו, שמתמחה בסנסוריקה של קפה, כלומר חוקרת איך גורמים שונים בחוויית הקפה, כמו צבעים וצלילים, משפיעים על תפיסת הטעם והריח של הקפה מבחינה קוגניטיבית, נוירולוגית וכימית. מי שסייעה להבאת המדעניות מברזיל היא נועה ברגר, סוציולוגית שחוקרת את מהפכת האיכות של הקפה בברזיל ובצרפת. במהלך הערב הועברו הרצאות של שתי המדעניות וגם של איילת אופק, מנהלת התחום הסנסורי בקפה עלית.
באירוע נכחו גם אלעד קומיסר, מנכ"ל שטראוס קפה ישראל; עופרי שבו, מנהל השיווק של קפה עלית; אביב אלוש, פרזנטור קפה טורקי עלית; יוסי שטרית, פרזנטור הקפסולות של קפה עלית, ובכירים נוספים מקפה עלית.