תנובה ממשיכה לפנות יותר ויותר לפלח השוק הטבעוני, והגדילה לאחרונה את סדרת משקאות ה-Alternative שלה – שמבוססים על רכיבים מהצומח כמו סויה, קוקוס, שקדים ושיבולת שועל – עם השקת שלושה משקאות חדשים: שוקו שיבולת שועל, אייס קפה סויה ואייס קפה שיבולת שועל בטעם קרמל, שמגיעים בקרטונים של ליטר.
כאנשים שאוהבים קפה, קשה לנו באופן עקרוני עם משקאות אייס קפה ארוזים למיניהם, שמכילים בדרך כלל אחוז מזערי של קפה נמס, לצד תועפות של סוכר, מייצבים, חומרי טעם וריח ושאר מרעין בישין שאנחנו מעדיפים להשאיר מחוץ לקפה שלנו תודה רבה. ואולי זו הטראומה שנגרמה לנו מחלב שיבולת השועל של תנובה אלטרנטיב, שאחריה אנחנו מעדיפים להרחיק את הקפה שלנו משיבולת שועל. בכל מקרה, החלטנו להימנע ממשקאות האייס קפה ולבדוק את משקה השוקו שיבולת שועל החדש. חוץ מזה, אייס קפה שיבולת שועל בטעם קרמל? נו באמת.
נתחיל בחדשות הטובות: השוקו שיבולת שועל מוצלח הרבה יותר מאותו "חלב" שיבולת שועל לקפה. הצבע צבע של שוקו, המרקם מרקם של שוקו, והטעם טעם של שוקו; אמנם מלווה בארומה ומעט רמזי-טעם קרטוניים של שיבולת שועל, אבל באופן שיותר משתלב ולא מאוד מפריע לשוקו. מי שאהבו שוקו עם חלב והִטַּבְעְנוּ (או גילו שהם רגישים ללקטוז) יוכל למצוא פתרון לא רע בשוקו של תנובה אלטרנטיב.
אבל לא כל מה שנראה כמו ברווז והולך כמו ברווז הוא לגמרי שוקו. שוקו רגיל הוא מקור מצוין לסידן ולוויטמינים ומינרלים שקיימים באופן טבעי בחלב פרה (כמו ויטמין A או B12) אבל לא קיימים במיצוי שיבולת השועל, ולכן תנובה משלימה אותם בצורה מלאכותית. בנוסף, שוקו מחלב פרה מכיל כמות יחסית גבוהה של חלבון (כ-3 גרם חלבון ל-100 מ"ל משקה), בזמן שהשוקו של תנובה אלטרנטיב מכיל פחות מחצי: רק 1.2 גרם חלבון ל-100 מ"ל. ונסיים בעובדה ש-2.5 אחוזי השומן שבשוקו אלטרנטיב הם פשוט תוספת של שמן קנולה.
בשורה התחתונה מדובר בפתרון לא רע לחובבי שוקו שנמנעים מחלב, אבל צרכני החלב יכולים לוותר.