איך יוצא אסאדו טעים טעים?
כשאתם מתכננים ארוחה באמת שווה, אפשר להניח שאתם מכניסים בתפריט את המנה הזו, שתמיד מככבת בכל סעודה ראויה לשמה – אסאדו. אסאדו הוא בעצם בשר בקר, איכותי ועשיר מאוד בטעמים, שנלקח מאזור הצלעות הקדמיות, ובשפה מקצועית יותר קרוי נתח מספר 9. למה אנחנו קוראים לו בעממיות אסאדו? דווקא לא מפני שזה השם שלו, אלא פשוט מכיוון שבארצות דרום אמריקה מקובל לצלות אותו בצלייה איטית יחד עם רטבים דרום אמריקאים מעניינים, ולאכול בטקס חגיגי ביום ראשון (סוף השבוע שלהם). לטקס קוראים אסאדו, והוא נגזר מן המילה אסאר, שפירושה פשוט – גריל. צליית גריל היא אולי לא ממש אותה צלייה, אבל בהחלט מזכירה את הטעם והמרקם שיוצאים לבסוף, ובכל מקרה כך התרגלנו לקרוא לבשר שאוכלים בטקס הזה. אבל אם אנחנו לא גרים בארגנטינה או בברזיל, איך אנחנו יכולים להכין מתכונים שווים וטעימים לאסאדו? הנה כמה כללי אצבע חשובים כשמתחילים להכין אסאדו:
1. הכל תלוי בנתח
כמו בכל בישול בשרי, ובעצם כמו בכל עבודה אחרת שנבחר לבצע במטבח שלנו, הכל יהיה בעצם תלוי בחומרי הגלם. ההבדל בין תוצאה בטעם עשיר וממכר לתוצאה בטעם פשוט ובמרקם לא מגרה – אינה רק בידי הזהב שלכם, אלא פשוט בטיב החומר שממנו בחרתם לייצר אותה. אם הלכתם על חומרים איכותיים, אתם ללא ספק תרגישו את ההבדל. בחירה בנתח בשר איכותי היא קריטית כדי לייצר תוצאה מושלמת של אסאדו שכולם יעופו עליו. שימו לב לבקש מהקצב את הנתח שקרוב ככל שיותר אל הצלעות הקדמיות, וכמובן – לבחור קצבייה ששמה את טריות הבשרים בראש. בשר קפוא לעולם, אבל לעולם, לא ישווה לבשר טרי. מה גם שפרה זקנה יכולה להוציא לכם את הבשר קשה יותר מפרה צעירה.
2. מתכוני אסאדו שווים במיוחד
עכשיו, אחרי שיש לכם ביד את נתח הבשר המושלם, אתם צריכים מתכון טוב. תמיד תוכלו לבשל את האסאדו כמה שעות עם מספר תבלינים וזה יכול לצאת מצוין, אבל לא דומה למה שתוכלו להפיק מן הבשר היקר והיוקרתי הזה אם יהיה לכם ביד מתכון מיוחד. חשוב לדעת שבמיוחד בבשר האסאדו דרושה מקצועיות כדי להוציא מנה בטעם מושלם כמו של מסעדות, מכיוון שהוא סופג טעמים היטב ועל כן צריך לדייק בהוראות. מתכון שאינו מדויק די הצורך עלול להטעות אתכם ולגרום לכם לשלם לחינם על הבשר. אמנם באינטרנט תוכלו למצוא אינסוף עמודים שמתיימרים להציע לכם מתכוני אסאדו שווים, אבל לא כל אחד מהם אכן יוכיח את עצמו ככזה. כל מה שאתם צריכים לעשות זה למצוא בלוג איכותי ששם דגש על הסבר מדויק של שלבי ההכנה, במילים פשוטות ובפירוט מלא, בדיוק כמו באתר של פודיק, למשל.
3. תהליך ההכנה
אחרי שבחרנו בשר טרי ואיכותי ופתחנו לפנינו מתכון שווה שאפשר לסמוך עליו – בשביל אסאדו צריך לפנות זמן. לא שאתם צריכים להקדיש לכך שעות, כיוון שבבישול איטי או צלייה, עישון וכדומה, אתם בהחלט לא חייבים להישאר במטבח כל הזמן שהתנור דולק, אבל תוך כדי שאתם מתבלים, משרים, מכניסים לתנור ושאר הפעולות שמצוינות במתכון שבחרתם – מומלץ מאוד שלא לעשות עוד משהו במקביל. דיוק מושלם בכמויות ובשלבי ההכנה יוציא לכם מנה מהאגדות, זה לא יהיה דומה למה שתכינו תוך כדי שיחת עבודה או קיצוץ סלט. אסאדו אפשר בהחלט לבשל בתוספת ירקות או תוספות אחרות, לעשן, לצלות כמו אסאדו מקורי, ויש עוד מגוון אפשרויות, אבל הדיוק בטמפרטורה ובמשך הזמן הוא חיוני כדי להוציא את הבשר במרקם הנכון – לא מסטיק, לא יבש, לא נוזלי ומלא מלא בטעם.
בלוג פודיק של שחר חן מחכה לכם עם מגוון עצום של מתכוני אסאדו שווים לכל מטרה. קדימה לקצב!