
השנה הקורונה באה בדיוק בזמן כדי לחרב את החגיגות, אבל בעיקרון בכל שנה ב-17 במרץ חוגגים ברחבי העולם את יום פטריק הקדוש – St. Patrick's Day – חג אירי תרבותי שהפך רשמית ליום חגיגות נוצרי בתחילת המאה ה-17. בחג זה מציינים את הגעת הנצרות לאירלנד וחוגגים את זכרו של פטריק הקדוש ואת התרבות והמורשת האירית בכלל.
מי היה סיינט פטריק?
פטריק הקדוש היה כומר ומיסיונר נוצרי שפעל באירלנד במאה ה-5. לפי המסורת, פטריק הקדוש הביא את בשורת הנצרות לאירלנד הפגאנית באותה תקופה, הפיץ את הדת והמיר אלפי אנשים לנצרות. לפי האמונה, הוא השתמש בצמח התלתן, בעל שלושת העלים, כדי להדגים את עיקרון השילוש הקדוש בנצרות. מאז הפך התלתן לאחד הסמלים של אירלנד. סיינט פטריק נחשב לאחד 'הקדושים המגנים' של אירלנד, הוא נפטר ב-17 במרץ בשנת 461, ולכן יום החגיגות נחגג בתאריך הזה.
מי חוגג ומה חוגגים?
יום החגיגות של פטריק הקדוש נחגג בעיקר על-ידי תושבי אירלנד ועל-ידי תפוצות של אירים ברחבי העולם, בעיקר בארה"ב, בקנדה, באוסטרליה ובניו-זילנד, שבהן נמצאים ריכוזים יחסית גדולים של צאצאי אירים. ביום זה חוגגים כאמור את הגעת הנצרות לאירלנד ואת התרבות האירית. היום החג נחגג כמובן בכל רחבי העולם, ואפילו כאן בישראל הלא נוצרית, כי תמיד מחפשים עוד סיבה למסיבה.
ממנהגי היום
את יום פטריק הקדוש חוגגים ברחבי העולם במצעדים ראוותניים עם מוזיקה אירית וריקודים מסורתייים. החגיגות כוללות גם לבישת בגדים בצבע ירוק, בגלל התלתן הירוק. הצבע הירוק הפך כבר מזמן למוטיב מרכזי בחגיגות סיינט פטריק'ס, וחוץ מביגוד, ברחבי העולם גם מאירים מגדלים מפורסמים בצבע ירוק ואפילו צובעים מזרקות ונהרות בירוק.

מרכיב נוסף שהחגיגות לא שלמות בלעדיו הוא כמובן האלכוהול, כנראה בגלל שביום השמח הנוצרים נהגו להקל את ההגבלות הדתיות על השתייה. וכדי לציין ולשמור על המסורת האירית, ביום פטריק הקדוש נוהגים לשתות בעיקר וויסקי ובירה אירית, לכן בארץ תראו בברים ובמקומות הבילוי בעיקר וויסקי בושמילס ובירה גינס זורמים כמים, לרוב עם מבצעים שווים.
סיבה למסיבה, כבר אמרנו?