מבשלת Duvel Moortgat הבלגית, שהוקמה בשנת 1871, השיקה מוקדם יותר השנה בירה חדשה לרגל חגיגות 150 שנה להיווסדה, שמשתעשעת עם השם של המבשלה – Duvel 6.66. כעת השטן החדשה מגיעה גם לישראל בייבוא של חברת "הכרם".
דובל ("שטן" בפלמית) החדשה היא בירה בסגנון בלונד אייל בלגי, עם אחוז אלכוהול (6.66%) נמוך יחסית לשאר בירות דובל, אבל גבוה יותר מהלאגר הממוצעת. הבירה עברה תסיסה שנייה בבקבוק, והיא מתאפיינת בארומה משגעת של פירות הדר בזכות קליפת תפוז שמתווספת לתהליך הבישול.
הבירה קייצית וקלילה לשתייה, רעננה וחלקה, פירותית ומאוזנת. הטעם כשותי אבל לא מריר, בזכות 6 זני הכשות ובזכות תהליך שנקרא "הכשתה יבשה" (Dry Hopping), שבו מוסיפים חלק מהכשות לאחר סיום הבישול, ואז הבירה מקבלת את הטעמים הכשותיים מינוס המרירות שהייתה יוצאת מהם אם היו נכנסים בשלבים יותר מוקדמים של הבישול. דובל 6.66 מעוננת, בעלת גוף מלא וגוון בהיר.
המחיר המומלץ לבקבוק 330 מ"ל של Duvel 6.66 הוא בין 16 ל-18 ש"ח, או בין 34 ל-38 ש"ח לשליש מהחבית.
משלבים Duvel עם האוכל
בשבוע שעבר התקיימה ארוחה של חברת "הכרם" במסעדת פורטר אנד סאנס בתל אביב, לרגל השקת בירה דובל 6.66 בישראל. ארוחת טעימות מודרכת על טהרת הבירה, עם חמש מנות שפותחו ותוכננו במיוחד לאירוע, ולצד כל מנה הוגשה בירת דובל אחרת. את התאמת הבירות למנות ואת הדרכת הבירות העביר שחר הרץ – מומחה בירה והבעלים של Beer & Beyond.
מנת פתיח: סלט של קיץ על בסיס חסה סלנובה, עם תפוז ושזיף אדום ברוטב ויניגרט. הוגשה לצד בירה דובל 6.66 החדשה. צבעי הפירות הכתומים והאדומים ששובצו בסלט התכתבו עם התווית של דובל 6.66. בירה קלילה בעלת 6.66% אלכוהול עם קליפות תפוז במתכון שלה, בעלת חמיצות ומתיקות שהשתלבו עם טעמי הסלט. הבירה עצמה שולבה גם ברוטב של הסלט.
מנה ראשונה: סביצ'ה דג לבן עם מנגו, צ'ילי, כוסברה, ליים ועדשים שחורות. הוגשה לצד בירת דובל הקלאסית, בירה בעלת עוצמה עם 8.5% אלכוהול ומרירות. בירה כבדה יחסית ובעלת נוכחות. לכן התאימו אותה למנה ראשונה קלילה. הצ'ילי בסביצ'ה נתן עוקצנות כדי לא ליצור מצב שהבירה תאפיל על המנה. בירת דובל נחשבת ליין הלבן של עולם הבירה, ולכן הותאמה למנת דג.
מנת ביניים: טורטליני עם שני מילויים שונים – מילוי אחד עם תערובת של בשר כבש ובקר, והשני במילוי גבינת סנט מור. שני הסוגים הונחו על רוטב עגבניות מתובל בעשבי תיבול טריים. לצד מנה זו הוגשה בירת דובל טריפל הופ סיטרה. בירה עשירה, חזקה ועוצמתית של דובל, עם אלמנטים הדריים מודגשים, בירה שלא מיועדת לשתיה יומיומית אלא להתענג עליה לצד מנה עיקרית עם טעמים בולטים. "זו הייתה הבירה המאתגרת ביותר להתאמה עם מנה", מספר שחר הרץ. דובל טריפל הופ סיטרה היא בירה מאד עוצמתית עם 9.5% אחוז אלכוהול, ארומטית ומרירה. בירה עם המון נוכחות, שצריכה לידה מנה עם טעמים עזים יותר אחרת הבירה תאפיל על טעם המנה. מאחר והארוחה היתה קייצית וקלילה, הוחלט לתת מענה לטעם של הבירה עם הטעמים העזים של בשר הכבש והטעמים החזקים של גבינת סנט מור כמילוי לטורטליני. עשבי התיבול הטריים של רוטב העגבניות נתנו ארומה נוספת שהתאימה לארומת הבירה.
מנה עיקרית: קארי עוף וטופו שהותאמה לה בירת דובל טריפל הופ קשמיר. בירה בעלת 9.5% אלכוהול ומרירות גבוהה. בירה דומה לקודמתה מלבד כשות אחת שהוחלפה (כשות קשמיר במקום סיטרה). המנה הזו נבחרה משתי סיבות עיקריות – כדי להתאים לשם קשמיר הוגשה מנה הודית, וגם מאחר שקארי היא מנה עוצמתית ומתובלת ויש צורך להתאים לה בירה חזקה שתתמודד עם הטעמים העזים. דובל טריפל הופ קשמיר הייתה בחירה מתאימה – בירה מרוכזת, מרה וחזקה שעבדה עם הטעמים החזקים של הקארי וניקתה את החיך לביס הבא.
קינוח: ופל בלגי עם גלידת דובל בעלת 4 אחוזי אלכוהול, רוטב טופי קרמל ובננות מקורמלות. מנה בלגית קלאסית. בבלגיה משתמשים הרבה בגלידה מועשרת בבירה. לכבוד הקינוח נפתח בקבוק דובל משנת 2001 בבקבוק דאבל מגנום ממרתפי היישון של שחר הרץ. בירה בת 20 שנפתחה והוגשה כגימיק לכבוד האירוע המיוחד. זה היה ניסוי מעניין לשתות בירה בת 20 שנה. הבירה הייתה ניתנת לשתיה, אבל התחמצנה ואיבדה מהרעננות וחלק מהטעמים שלה.