Go Back
קפה של Aeropress. צילום: אנירן ארליך
Print

קפה באירופרס: המתכון של טים וונדלבו

Course קפה
Cuisine קל
Keyword קפה
Total Time 2 minutes
Servings 1 כוס

Ingredients

  • 14 גרם קפה טחון לפילטר, אבל יחסית דק (בין 18 ל-22 קליקים בקומנדנטה)
  • 200 מ"ל מים רותחים

אביזרים:

  • מכשיר Aeropress
  • כף לערבוב

Instructions

  • מרכיבים את הפילטר על קצה המכשיר ושוטפים אותו במים במשך כמה שניות
  • מניחים את האירופרס מעל ספל או קנקן בשיטה המסורתית (כשהפילטר למטה)
  • שופכים את הקפה הטחון לאירופרס
  • מפעילים טיימר, ומיד מוזגים 200 מ"ל מים בפעם אחת
  • עם הכף מערבבים את הקפה הלוך וחזור בדיוק 3 פעמים
  • מכניסים את החלק העליון של הבוכנה כדי ליצור ואקום ולעצור את זרימת המים
  • ממתינים עד שהטיימר יראה 60 שניות
  • מוציאים את החלק העליון של הבוכנה ומערבבים שוב 3 פעמים הלוך וחזור
  • מחזירים את החלק העליון ולוחצים, רק עם משקל הגוף, בערך כ-30 שניות
  • שותים ונהנים