פתרון חדש שמגיע לישראל הולך לאפשר לכל בית קפה להפוך לבית קלייה קטן, ולקלות במקום פולי קפה טריים בקלות בלחיצת כפתור, גם אם הם לא יודעים שום דבר על קליית קפה
הדרישה ההולכת וגוברת של חובבי הקפה לקפה טרי יותר, הביאה בתי קפה רבים לעבור מפולי קפה מיובאים לפולי קפה של בתי קלייה מקומיים. עכשיו אסם-נסטלה מביאה לארץ את Roastelier by Nescafé, שאמור לקחת את זה צעד אחד קדימה ולהפוך כל בית קפה לבית קלייה קטן.
ה-Roastelier היא מכונת קלייה קומפקטית ואלגנטית שאפשר למקם באחת הפינות של בית הקפה, עם מגוון מתכוני קלייה מוגדרים מראש, ומסך מגע גדול לתפעול המכונה ולבחירה בין דרגות קלייה ובין פרופילי קלייה שונים בהתאמה לאספרסו או לפילטר. אבל רוסטלייה מגיעה מ-Nestle Professional לא כמכונת קלייה בלבד, אלא כשירות כולל יחד עם פולי קפה לקלייה – וכאן זה הופך להיות מעניין, כי הפולים כחומר גלם לא מגיעים ירוקים, אלא חצי-קלויים.
במפעל שלה ביוון נסטלה קולה את הקפה הירוק קלייה ראשונית – הם קוראים לה Prime Roast – קלייה בהירה מאוד, שעוצרים מיד אחרי הפיצוץ הראשון. הפולים החצי-קלויים נארזים ונשלחים לבתי הקפה באריזות עם שסתום חד-כיווני, מה שמאפשר להם בינתיים לשחרר חלק ניכר מהגזים שנוצרים בזמן הקלייה. המטרה בקלייה הראשונית היא להביא את הפולים מחומר גלם ירוק למצב בסיסי, אחיד וקבוע – וכך בית הקפה מקבל תמיד מוצר אחיד וזהה, ולא צריך בכל משלוח לבצע התאמות בניסוי וטעייה. מצד שני, השיטה של הקלייה הראשונית מגבילה את בית הקפה רק לפולים שמציעה להם נסטלה.
בבתי הקפה נשאר רק לסרוק עם הרוסטלייה את קוד ה-QR שעל שקית הפולים, לבחור את פרופיל הקלייה הרצוי מבין האפשרויות שהותאמו ספציפית לזן הקפה שבשקית, ולהשלים את הדקות האחרונות של הקלייה.
לרוסטלייה קיבולת של עד 250 גרם פולי קפה בכל מחזור קלייה, וכל מחזור לוקח בין 5 ל-10 דקות, בהתאם לדרגת הקלייה שנבחרה. בדרך כלל מומלץ לחכות כשבוע אחרי הקלייה כדי שגזים יספיקו להשתחרר, אבל ברוסטלייה רוב הגזים כבר השתחררו אחרי הקלייה הראשונית אז אפשר לצרוך את הפולים כמעט מיד אחרי הקלייה הסופית.
רוסטלייה מציעה כרגע שני זנים של פולי קפה ערביקה – מברזיל בעיבוד טבעי וקפה שטוף מקולומביה. בתי הקפה יכולים לקלות אותם ולהגיש כקפה חד-זני, או לערבב ביניהם ביחסים שונים ובדרגות קלייה שונות וליצור מגוון תערובות. ממש בקרוב ייכנס למגוון גם קפה מאזור סידמו באתיופיה, ולמגזין שותים נודע שבהמשך יוצעו גם זני קפה ספיישלטי מתחלפים.
באירוע השקה שנערך אתמול (יום שני) בבית הקפה Monti בתל אביב, טעמתי תערובת של 50% ברזיל ו-50% קולומביה שנקלתה ב-Roastelier בכמה פרופילי קלייה לאספרסו. השילוב בין ברזיל לקולומביה יוצר תערובת בטעמים קלאסיים ובסיסיים של קפה, עם תווים אגוזיים ושוקולדיים עשירים, שבדרגות קלייה שונות מתנהגת כמו שמצופה ממנה – בקלייה בהירה האספרסו חמצמץ והולך מעולה עם חלב, בקלייה בינונית מקבלים אספרסו מאוזן ועמוק, ובקלייה כהה מורגשים יותר טעמי הקלייה לצד מרירות עדינה.
גם אם יכולים לטעום את הקפה של רוסטלייה, כי המכונה כבר נמצאת במונטי ברחוב מונטיפיורי 41 בתל אביב ובתושה בייקרי באכזיב. או בכמה בתי קפה ביוון ובפורטוגל, שדרך אגב מקבלים בדיוק את אותם פולי קפה שמקבלים בתי הקפה בישראל.
לדברי שני טשקנט, מנכ"לית חטיבת Nestle Professional: "כחברת הקפה הגדולה בעולם, אנחנו מאמינים שיש לנו אחריות לספק לבתי הקפה את הכלים המקצועיים, את הידע ואת הטכנולוגיה המתקדמת ביותר כדי שיוכלו להתקדם לקלייה בבית העסק. Roastelier הוא פתרון חדש וייחודי לבתי הקפה בישראל, המבוסס על טכנולוגיה ייחודית שפותחה במיוחד בכדי להעניק לבתי קפה תוצאות עקביות קלייה אחר קלייה עם ניווט ובקרה פשוטים יחסית. ישראל היא בין השווקים הראשונים בעולם להשיק את הפתרון הכולל בו ואנו גאים על כך".